Івано-Франківськ

Понад 10 тисяч фейкових сторінок у соцмережах: у Франківську викрили “ботофермера” (ФОТО)

Використовували анонімні профілі для незаконного впливу на громадську думку, поширення недостовірної та деструктивної інформації.

Більше тисячі сім карток: СБУ викрила в Івано-Франківську потужну ботоферму, яка родовж трьох років надавала замовникам доступ до створення десятків тисяч фейкових профілів у соцмережах та месенджерах.

Ботоферму створив уродженець області, мешканець Івано-Франківська.

Про це повідомляє УСБУ, пише ПІК.

1 1

122410905 2846129315617055 4756445696636707503 n

“Використовуючи сім-картки українських і закордонних мобільних операторів та телекомунікаційне обладнання, він через спеціалізований інтернет-сайт за грошову винагороду надавав клієнтам можливість оренди віртуальних телефонних номерів. Анонімні телефонні номери, в свою чергу, дозволяли замовникам створювати необмежену кількість фейкових профілів у соцмережах”, – йдеться у повідомленні.

Використовували анонімні профілі для незаконного впливу на громадську думку, поширення недостовірної та деструктивної інформації. Гроші за свої послуги чоловік виводив в доларовому еквіваленті за допомогою електронних гаманців підсанкційної російської платіжної системи.

Під час обшуку за місцем роботи ботоферми вилучили два VoIP шлюзи, сім USB-модемів, сім мобільних терміналів, понад тисячу сім-карток, комп’ютер, з якого здійснювалося керування ботофермою, блокноти з чорновими записами.

1 2

Досудове розслідування за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу
України триває. Планується призначення експертиз вилученого обладнання.

Нагадаємо, що з початку року кіберфахівці СБУ блокували діяльність 19 ботоферм загальною потужністю понад 60 тисяч ботів, а також 450 інтернет- агітаторів.

3 2 scaled4 3 scaled2 6 scaled

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено