Івано-Франківськ

Прикарпаття: як житиме Ворохтянська громада після місцевих виборів (ВІДЕО)

Нововутворена Ворохтянська об'єднана територіальна громада складатиметься із 2 населених пунктів: Ворохти І Татарова.

З нового 2021 року об’єднані територіальні громади переходять на прямі бюджетні відносини. У Ворохтянській громаді планують розвивати спортивну галузь, яка підвищить відвідуваність туристів, пише ПІК.

Нововутворена Ворохтянська об'єднана територіальна громада складатиметься із 2 населених пунктів: Ворохти І Татарова.

Цьогорічний бюджет Ворохти – близько 13-ти мільйонів гривень. Основні надходження у скарбницю ідуть від сплати земельного податку. Щороку з цього громада отримує 4-5 мільйонів гривень.

“Залізниця в нас основний платник. Сплачують за ділянки, які перебувають в їхньому постійному користуванні. Також фізичні, юридичні особи, які здійснюють свою діяльність, мають акти постійного користування на нашій території селищної ради, – розповідає селищний голова Ворохти Микола Йосипчук.

Також Микола Йосипчук додає, що на території селища є декілька туристичних баз та санаторіїв, відроджується і спортивна галузь, яка дасть змогу теж отримати певний прибуток.

Сільський голова Татарова Олег Дзем’юк каже, що завдяки створенню громади 60 % податку на доходи фізичних осіб вдасться повернути до бюджету громади, адже раніше він сплачувався Яремчанській міській раді.

бюджет Татарівської громади становив приблизно 10-11 мільйонів гривень.

“Підприємств як таких у нас нема. Зараз найбільшим бюджетоутворюючим на території сільської ради є акциз з пального. На жаль, згідно з проєктом бюджету-2021, цей податок буде йти у держбюджет. Тому в нас залишаються акциз із спиртного і тютюну. Тут є непогані надходження, бо функціонує мережевий супермаркет”, – зазначає Олег Дзем’юк.

Минулого року, за словами сільського голови, бюджет Татарівської громади становив приблизно 10-11 мільйонів гривень.

Детальніше у сюжеті Суспільного.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено