Івано-Франківськ

У двох містах Прикарпаття довелося передруковувати тисячі бюлетенів (ФОТО)

У першому випадку у бюлетень включили не того кандидата, у другому - двічі повторювалася цифра «8».

24 жовтня Коломийська районна територіальна виборча комісія передрукувала 48488 бюлетенів. Попередньо комісія своєю постановою затвердила текст виборчого бюлетеня, повідомляє ПІК із посиланням на інформацію ОПОРИ. 

Так, у третьому територіальному виборчому окрузі на виборах до Коломийської районної ради  у територіальному списку «Радикальної партії Олега Ляшка» двічі повторюється цифра «8» у порядковості кандидатів.

25.10 Ivano Frankivshchyna Biuleten Kolomyja scaled

За інформацією керівництва Коломийської районної ТВК, о 04:00 25 жовтня вони отримали передруковані бюлетені.

Також 24 жовтня виявили помилку у бюлетенях із виборів депутатів Надвірняської міської ради у третьому територіальному окрузі. Надвірнянська міська ТВК у своїй постанові при затвердженні тексту бюлетеня не включила бюлетень третього територіального округу  Богдана Степановича Остапюка від партії «Слуга народу», а включила у цей список Юрія Васильовича Остапюка , який балотується від партії «Слуга народу» у Надвірнянську міську раду у другому територіальному окрузі. Богдан Степанович Остапюк звернувся із скаргою до Надвірнянської міської ТВК.  Загалом передрукували 7717 бюлетенів.

Відповідно до частини 15 статті 242 Виборчого кодексу 15, особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують заподіяну шкоду в порядку, встановленому законом.

До слова, 24 жовтня, члени Верховинської селищної ДВК виявили нестачу бюлетенів. А у Криворівні та Краснику бюлетені зіпсували – довелось передруковувати.

Голова Верховинської селищної ТВК Василина Костюк розповіла ОПОРІ, що на дільниці №260048 у Верховині є розбіжність у кількості бюлетенів. За її словами, комісія отримала 1135 бюлетенів з виборів до обласної ради, але їх мало бути 1134. З виборів до районної ради фактично є 1136, а в упаковці має бути – 1134. З виборів депутатів до селищної ради по факту є 1140, а має бути 1134. Та найбільша розбіжність у бюлетенях з виборів голови громади – фактично є 1101 бюлетень, коли має бути 1134.

«Тобто на 133 бюлетеня в упаковці менше, – пояснила Василина Костюк. – Ми склали акти, але додруковувати бюлетені не будемо, бо відсоток невеликий».

Разом з тим, у селі Криворівня Верховинського району на виборчій дільниці №260062 поставили печатку на  1150 бюлетенях з виборів голови Верховинської громади та на 850 бюлетенях з виборів депутатів районної  ради  на лінії розрізу виборчого бюлетеня. Тобто частина печатки знаходиться на контрольному талоні, а частина на самому бюлетені. Територіальна виборча комісія прийняла рішення про передрукування бюлетенів, виготовленні бюлетені передані  дільничній виборчій комісії.

25.10 Ivano Frankivshchyna Biuleten Kryvorivnia

А селі Красник Верховинського району на дільниці №260054 члени ДВК поставили печатку на лінію розриву на 879 бюлетенях із виборів депутатів обласної, районної, селищної рад та селищного голови.

Частина 10 статті 242 Виборчого кодексу визначає, що під час приймання бюлетенів дільничною виборчою комісією секретар дільничної виборчої комісії, а у разі його відсутності – визначений рішенням комісії член комісії, розпаковує упаковку підприємства-виготовлювача та проставляє у визначених місцях кожного виборчого бюлетеня печатку дільничної виборчої комісії.

Слідкуйте за перебігом виборів-2020 на ПІК

Читайте також: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено