Івано-Франківськ

В Італії протести та сутички через карантин, у Чехії – нічна комендантська година

По всій Італії відбулися протести проти жорстких обмежень, пов'язаних з коронавірусом.

Поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які, своєю чергою, кидали каміння і пляшки перед штаб-квартирою регіону Ломбардія в Мілані. Також протести пройшли в Неаполі і Генуї, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Ansa.

Число нових випадків коронавірусу в Італії знизилося до 17012 за останню добу, зареєстровано 141 померлого. Але кількість тестів також зменшилася: 124 686, що приблизно на 40 000 менше, ніж днем ​​раніше.

Кількість пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії збільшилася на 76, досягнувши 1 284 осіб. Всього госпіталізовано 12 997 осіб, що на 991 осіб більше, ніж у неділю. У домашній ізоляції знаходяться 222 403 осіб.

Відсоток позитивних результатів тестів становить близько 13,6%.

Натомість, уряд Чехії оголосив про запровадження нічної комендантської години з 9 вечора і до 5 ранку, починаючи з 28 жовтня.

Винятки будуть зроблені для поїздок на роботу, для термінових поїздок для захисту життя, здоров’я або майна і для прогулянок з собакою в межах 500 метрів від будинку.

Магазини повинні будуть закритися о 20:00 з середи, а в неділю всі точки роздрібного продажу будуть повністю закриті. Працюватимуть лише АЗС, аптеки, а також ресторани для видачі їжі на винос.

Кабінет міністрів також хоче почати комплексне тестування в будинках для людей похилого віку.

Поки що уряд відхилив спочатку розглянутий варіант посилення правил пересування людей протягом дня. Всі зазначені заходи будуть діяти до 3 листопада.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено