Івано-Франківськ

Понад 9 тисяч літрів молока за рік: на Калущині розводять корів голштинської породи (ФОТО)

Фермерське господарство в селі Студінка Калуського району претендує на присвоєння статусу "племінний репродуктор".

У 2018 році сюди було завезено з Угорщини 99 голів племінних чистопородних нетелів голштинської породи.  Про це йдеться на сайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації, пише ПІК.

В селі Студінка на Калущині розводять корів голштинської породи.

Ферма працює у закритому режимі та утримує 373 голови великої рогатої худоби, у тому числі 200 корів. У минулому році від однієї корови надоєно за рік 9 тисяч 715 літрів молока. Це є найвищим показником серед господарств Івано-Франківської області.

Сьогодні, 28 жовтня фермерське господарство у Студінці відвідали та обстежили заступник директора департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА Степан Вінтонович, заступник голови регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві. 

Фермерське господарство в селі Студінка Калуського району претендує на присвоєння статусу "племінний репродуктор".

“На думку комісії, умови розміщення ферми та утримання тварин відповідають технологічним вимогам рівню ведення селекційно-племінної роботи та Порядку присвоєння відповідного статусу “племінний репродуктор”, – йдеться у повідомленні.

Фермерське господарство в селі Студінка Калуського району претендує на присвоєння статусу "племінний репродуктор".

До слова, присвоєння статусу “племінний репродуктор” забезпечить удосконалення існуючих генотипів голштинської породи, розширення та покращення чистопородності їх в області та за її межами, збільшення продуктивності тварин.

Довідково: Голштинська або голштинсько-фризька порода — молочна порода великої рогатої худоби. Є найбільш поширеною породою молочної худоби у світі. Більшість тварин голштинської породи має чорно-картату масть. Зустрічається також червоно-картата масть, що є рецесивною формою. Жива маса дорослих корів складає до 750 кг. Жива маса биків — до 1200 кг. Висота в холці у корів становить 143—145 см.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено