Івано-Франківськ

В селах явка виборців була більшою: як голосували мешканці Калуської ОТГ

Явка виборців  на місцевих виборах 25 жовтня у селах  була значно вищою, ніж на виборчих дільницях Калуша.

У селах Калуської громади з 18 637-ми виборців проголосували 7 659 — це понад 41%. Рекордна явка виборців була у Бабині-Зарічному — 72%. Понад 50% виборців проголосували у Вістові (52,4%), Мостищі (51,4%), Ріп’янці (54,2%), Мислові (52,3%), Сівці-Калуській (53,8%) і Середньому Бабині (51,1%), пишуть ВІКНА.

Найнижчою на виборах міського голови була явка виборців у Голині (32,4%), Пійлі (32,1%) і Тужилові (31%).

У Калуші з 51 273-х виборців, які були включені в списки на 27-ми виборчих дільницях, на виборах міського голови проголосували 17 643 або 34,4%.

У цілому по громаді двоє кандидатів на посаду міського голови Андрій Найда і Ігор Насалик набрали понад 81% голосів виборців. У селах Калуської громади вони сумарно набрали 73,7% голосів виборців. Це означає, що інші кандидати загалом отримали більшу підтримку в селах, ніж у місті.

На кожній з виборчих дільниць більшість голосувала за Андрія Найду та Ігоря Насалика: жоден інший із кандидатів у їхню боротьбу не втрутився.

Андрій Найда отримав більше голосів виборців як на виборчих дільницях Калуша, так і на виборчих дільницях в селах Калуської громади.

У селах за нього проголосували 3 044 виборців проти 2 618 голосів за Ігоря Насалика. Однак у більшості сіл громади все ж більшою була підтримка Ігоря Насалика: він переміг у Бабині-Зарічному, Голині, Копанках, Довгому-Калуському, Ріп’янці, Яворівці, Студінці, Середньому Бабині і Тужилові. У семи селах Калуської громади перемогу здобув Андрій Найда: в Боднарові, Вістові, Кропивнику, Мостищі, Пійлі, Мислові і Сівці-Калуській.

На виборчих дільницях Калуша за Андрія Найду проголосували 8 111 виборців, а за Ігоря Насалика — 6 306. З 27-ми дільниць на території міста Ігор Насалик переміг на чотирьох. На решті 23-ох дільницях Калуша найбільше виборців проголосували за Андрія Найду.

До слова, недавно у Боднарові люди перекривали дорогу, протестуючи проти входження до складу Калуської громади. Цікаво, що явка виборців на виборах Калуського міського голови 25 жовтня у Боднарові склала 44,8% — досить високий показник на тлі інших сіл Калуської громади і міста.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено