Івано-Франківськ

ПЛР-дослідження в державній лабораторії Франківська: п’ять кроків до результату (ФОТО)

Процес починається з живої черги, орієнтовно від 7.30 ранку, та готовності викласти свої 640 гривень.

20201030 144138 scaled

ПЛР-дослідження в державній лабораторії Франківська є якісною послугою, якою користуються все більше прикарпатців, повідомляє ПІК.

Народ збавляє скепсис щодо повідомлень про зростання кількості хворих на коронавірус. Люди масово йдуть провірятися, навіть якщо не мають підозрілих симптомів. Часто не повідомляють про свій похід ані домашнім, ані на роботі. Головне – пересвідчитися: все добре чи вже ні? Якщо ні, то треба зробити все можливе, щоб не допустити ускладнень (наскільки це можливо) та не інфікувати оточення.

Як стверджують фахівці, найбільш переконливий результат – до 100% достовірності — дає ПЛР-дослідження. На Прикарпатті майже 90 відсотків таких досліджень взяла на себе Державна установа «Івано-Франківський лабораторний центр», що на вул. Шевченка, 4.

  • Щоб людині без симптомів коронавірусу скористатися послугою ПЛР-дослідження, треба зробити низку кроків.

Крок №1. Оскільки при нормальному стані здоров’я людини сімейний лікар не випише направлення на безкоштовне дослідження, то прийдеться прийняти власне рішення: пройти тестування у приватному порядку, власним коштом.

Крок №2. На тестування треба вийти зранку: біоматеріал на дослідження лабораторія приймає з 8.00 до 11.00. Перші клієнти формують живу чергу вже після 7 години, щоб потім встигнути на роботу. Хто нікуди не квапиться – приходить пізніше. Всі – в захисних масках, дотримуються соціальної дистанції.

20201029 083530 scaled

Крок №3. Орієнтовно кожні 5 хвилин, за викликом чергового, пацієнт заходить до окремого кабінету. Там максимально екіпірований спеціаліст ставить кілька запитань, реєструє людину, видає номерок-направлення в сусідній кабінет, де з носогорла беруть мазок на дослідження. Безболісна процедура займає не більше як 2 хвилини.

2 2 scaled

Крок №4. Щоб наступного дня, з 14.00 до 15.00, пацієнт отримав результат, працівник лабораторії пропонує впродовж двох годин після забору біоматеріалу, оплатити вартість ПЛР-дослідження (640 гривень) в банківській установі, а квитанцію для звітності – занести  в лабораторію. В банку, до речі, візьмуть ще 25 гривень комісійного збору.

Крок №5. На наступний день, після 14 години, вам дійсно видадуть результат – в умовах повної конфіденційності. Якщо коронавірус виявлено – порадять одразу зв’язатися зі своїм сімейним лікарем, обговорити ситуацію та координувати з ним подальші дії.

1 3 scaled

ДОВІДКОВО:

За адресою м. Івано-Франківськ, Шевченка, 4 працює лабораторія особливо небезпечних інфекцій, на базі якої й проводяться ПЛР- дослідження. Тут здійснюють і забір крові на імуноферментний аналіз – ІФА-дослідження. Вартість цієї послуги 204 – 209 гривень.

На вул. Рєпіна, 6 у Франківську працює незалежна вірусологічна лабораторія, де проводять дослідження біоматеріалу осіб, які мають симптоми коронавірусу, або були в контакті з інфікованими, або вже перебувають із захворюванням у стаціонарі.

В цю лабораторію доставляють біоматеріал центри первинної медико-санітарної допомоги, поліклініки, лікувальні заклади області. Зокрема, ті, що лікують «ковідних» хворих. Дослідження матеріалу, що надходить від них, проводять безкоштовно, тобто державним коштом.

Читайте також:

Головний санітарний лікар України розповів, коли слід чекати повної зупинки транспорту

Як вчителям організовувати дистанційне навчання в Україні: Міністерство освіти надало перелік рекомендацій

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено