Івано-Франківськ

Голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів покидає свій пост

Позавчора Віталій Федорів повідомив про захворювання на коронавірус. Але кадрова проблема не в цьому.

unnamed 1

Голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів за погодженням уряду України може покинути посаду, на якій працював з квітня цього року.  Кабінет міністрів України погоджує зміну глав обласних державних адміністрацій в Одеській, Івано-Франківській і Сумській областях.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів сьогодні, 4 листопада, пише ПІК.

Указ Президента Зеленського про призначення Віталя Федоріва головою Івано-Франківської ОДА був підписаний 24 квітня 2020 року. До цього 2.5 місяці Федорів виконував обов’язки очільника області, формально ставши послідовником пепереднього голови Прикарпаття Дениса Шмигаля.

Уже тому сьогодні Денису Шмигалю було непросто говорити про погодження кадрової зміни на Франківщині, адже фактично йдеться про звільнення Федоріва. Хоча загроза втрати високої посади виднілася  над Віталієм Васильовичем ще у вересні – через недоліки у ліквідації наслідків повені на Прикарпатті.

18 вересня під час робочого візиту до Івано-Франківська Президент України Володимир Зеленськй сказав:

“Вважаю, що багато що не зроблено, є багато помилок. Я це казав голові адміністрації. Але чекати знову як в нас буде надзвичайна ситуація вважаю помилкою. Я розумію, що це відповідальність місцевої влади. Будемо готувати дійсно серйозний підхід. Будемо реформувати».

А 25 вересня в області побував міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. На завершення робочого візиту він провів закриту нараду з керівництвом регіону і дав жорсткі оцінки щодо проведення робіт з ліквідації наслідків повені, виконання програми “Велике будівництво” та запобігання коронавірусу.

З того часу «потепління» з боку Києва голова ОДА Прикарпаття майже не відчував.

Відверто кажучи, робота Віталія Федоріва на посаді очільника ОДА збіглася з найважчим за останні роки періодом: коронавірус, повінь, нарешті – вибори, на яких важко було забезпечити належні позиції керівної політсили. Що насправді є найбільшим “гріхом” Федоріва – наразі невідомо.

До слова,  28 жовтня була інформація про те, Президент України Володимир Зеленський вирішив після виборів звільнити голів п’яти обласних державних адміністрацій.

“На вихід – Олександр Стадник – голова Миколаївської ОДА, Юрій Гусєв – голова Херсонської ОДА, Олексій Кучер – голова Харківської ОДА, Олександр Бондаренко – голова Дніпровської ОДА і Максим Куций – глава Одеської ОДА. Стосовно цих людей вже прийнято рішення”, – повідомляло сайту “Страна” джерело з Офісу президента.

Прізвище Федоріва тоді не згадували. Та й назван губернатори вціліли. Сьогодні ж на засіданні Кабінету міністрів України сказали, що погоджують  зміну глав обласних державних адміністрацій в Одеській, Івано-Франківській і Сумській областях. Що буде далі – слідкуйте за інформацією ПІК.

Довідково: Віталій Федорів народився 1977 року в селі Братківці Тисменицького району Івано-Франківської області.

У 2000-му закінчив Івано-Франківський державний технічний університет нафти і газу за спеціальністю «Економіка підприємства», (інженер-економіст), у 2004 році – Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за спеціальністю «Державна служба» (магістр державної служби).

З 2001 року працював у структурах Івано-Франківської обласної державної адміністрації, а також заступником начальника Державної фінансової інспекції в Івано-Франківській області.

З листопада 2018 року був заступником голови, а з лютого 2020-го – тимчасово виконував обов’язки голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації. З квітня і до цього дня є головою ОДА.

Читайте також:

Президент Зеленський про місцеву владу в Івано-Франківську (ФОТО, ВІДЕО)

У Франківську Президент Зеленський зізнався, яку Україну будує (ВІДЕО)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено