Івано-Франківськ

На Прикарпаття очікують зміни в електропостачанні

Зміни стосуватимуться бюджетних організацій, малий і середній бізнес. 

На бюджетні організації, а також малий і середній бізнес Прикарпаття очікують зміни в електропостачанні.

З 1 січня 2021 року бюджетні організації області, а також непобутові споживачі з договірною потужністю від 50 до 150 кВт втратять право на отримання універсальної послуги.

Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Що ж таке «універсальна послуга»?

До 31 грудня 2020 року бюджетні установи, побутові та малі непобутові споживачі мали гарантоване право бути забезпечені електричною енергією. При цьому постачання такої енергії здійснювалось їм за роздрібними цінами, встановленими НКРЕКП відповідно до затвердженої нею методики.

«До 31 грудня поточного року згідно з положеннями пункту 13 розділу XVII Закону України «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон) універсальні послуги, крім побутових та малих непобутових споживачів потужністю до 50 кВт, надаються постачальником таких послуг також бюджетним установам незалежно від розміру договірної потужності та іншим споживачам, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 150 кВт. Таким чином, уже з 1 січня 2021 р. право на отримання універсальної послуги матимуть лише побутові споживачі та малі непобутові споживачі з потужністю до 50 кВт», – говориться у повідомленні Регулятора.

На практиці це означає, що з 1 січня 2021 року бюджетні організації, малий та середній бізнес будуть купувати електроенергію за ринковими цінами.

Нагадаємо, що «Івано-Франківськгаз Збут» на початку літа отримав ліцензію на здійснення діяльності з постачання електроенергії юридичним особам та фізичним особам-підприємцям і готовий запропонувати споживачам гнучкі ціни, що визначатимуться на основі ринкових механізмів і обсягів споживання, а не фіксованих тарифів.

У НКРЕКП також звертають увагу, що у разі не обрання споживачами до 31 грудня 2020 р. електропостачальника за вільними цінами, постачання електричної енергії на їх об’єкти буде здійснюватися на підставі договірних відносин з постачальником «останньої надії», однак не більше 90 днів від дати припинення попереднього договору.

 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено