Івано-Франківськ

Пасіка Едуарда Маляра на Прикарпатті стане племінною

Присвоєння статусу пасіці в селі Вербовець Косівського району має на меті удосконалення генотипів бджіл карпатської породи.

zobrazhennya viber 2020 11 02 09 37 55

Пасіка Едуарда Маляра знаходиться у селі Вербовець Косівського району і претендує на статус племінної, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

Днями під головуванням заступника директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Степана Вінтоновича  та членів  регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння відповідних статусів відбулося виїзне обстеження пасіки підприємця Едуарда Маляра в селі Вербовець Косівського району.

Пасіка Едуарда Маляра

  • Пасіка Едуарда Маляра на Прикарпатті стане племінною, важає комісія.

Господарство працює вже понад чотири роки і розводить та вирощує бджоломаток породи “карпатська бджола”.

“Оглянувши наявні племінні (генетичні) ресурси, комісія встановила, що на пасіці утримується 90 основних бджолиних сімей, а умови її розміщення та утримання бджолосімей відповідають технологічним вимогам ведення селекційно-племінної роботи та Порядку присвоєння відповідного статусу суб’єктам племінної справи у тваринництві”, – йдеться у повідомленні ОДА.

У департаменті агропромислового розвитку ОДА наголошують, що присвоєння статусу «племінна пасіка» забезпечить удосконалення існуючих генотипів бджіл карпатської породи, розширення та покращення їхньої чистопородності в області та за її межами, збільшення продуктивності бджолосімей.

Читайте також:

Мешканців Прикарпаття попереджають про небезпечне насіння кунжуту і гороху

У Карпатах планують збільшити видобуток газу

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено