Івано-Франківськ

Вибори президента у США: що відомо на цей момент (КАРТА)

Президента США визначить незначна різниця голосів. Що потрібно для перемоги Трампу і Байдену

Через кілька годин після закриття виборчих дільниць на виборах в США їх переможець все ще не названий: результат президентських перегонів визначить крихітний розрив в голосах. Агентство Reuters описує два сценарії, за яких перемога може дістатися як Дональду Трампу, так і Джо Байдену.

Станом на середину дня 4 листопада (за Києвом) достеменно невідомий результат голосування ще в шістьох штатах, нагадує агентство: це Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсильванія та Вісконсин.

При цьому Байдену для перемоги потрібно отримати перевагу щонайменше в трьох з них, а Трампу — принаймні в чотирьох.

До 13:00 за Києвом Байден утримував незначну перевагу в Неваді та Вісконсині, тоді як Трамп мав настільки ж невелику більшість голосів у Джорджії, Північній Кароліні, Пенсильванії та Мічигані. Хоча в цих штатах ще потрібно підрахувати десятки тисяч бюлетенів, багато з яких були надіслані поштою виборцями з районів, прилеглих до великих міст, які традиційно підтримують демократів.

«Результат [голосування] майже напевно визначать мільйони бюлетенів для заочного голосування, які на цих виборах були використані першими, однак порахують їх, швидше за все, останніми», — зазначає Reuters.

Підрахунок голосів у ключових штатах

Джо Байден на 0,3% випередив Дональда Трампа в хиткому штаті Вісконсин, відповідно до підрахунку голосів NBC News. За демократа проголосували 1 583 965 виборців (49,3%), у порівнянні з 1 575 838 голосами за Трампа (49%).

Тим часом, в одному з ключових штатів Неваді призупинили підрахунок голосів на президентських виборах в США. Там за підсумками підрахунку 86% голосів, Джо Байден набирає 49,3% голосів, Дональд Трамп — 48,7%.

У той же час, в одному з хитких штатів Мічигані кандидат від демократів Джо Байден впритул наблизився до республіканця Дональда Трампа на президентських виборах в США. За данними Fox News, у Трампа — 49,4% голосів виборців, у Байдена — 49,1%.

usa

Штаб Байдена готовий протистояти Трампу в суді

У штабі кандидата в президенти США Джо Байдена назвали «обурливою і безпрецедентною» заяву Дональда Трампа про те, що він «збирається до Верховного суду США», щоб зупинити підрахунок голосів.

У штабі демократа заявили, що готові протистояти будь-яким спробам президента США оскаржити підсумки виборів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено