Івано-Франківськ

До уваги прикарпатців: як МОЗ планує посилити карантин

Пропонують повну заборону масових заходів, заборону роботи спорт-комплексів та басейнів, а в ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам.

Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме посилити карантинні обмеження.

Про це повідомив на брифінгу 5 листопада заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Україні Віктор Ляшко, пише ПІК. 

“Сьогодні МОЗ хоче запропонувати уряду додаткові карантинні обмеження на території України. Вони будуть стосуватися обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон у торгово-розважальних центрах. Ми хочемо, щоб у торгово-розважальних центрах працювали виключно магазини для того, щоб люди могли купити необхідні їм речі і щоб це не впливало на економіку нашої країни”, – йшлося на брифінгу.

Також хочемо просити уряд заборонити проведення всіх масових культурних заходів.

Обмежити діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Окрім цього, заборонити діяльність суб’єктів господарювання, які не дотримуються протиепідемічних норм, що прописані в постанові Кабінету міністрів України. Це дозволить органам контролю застосовувати заходи адміністративного впливу і карати саме тих, хто порушує протиепідемічні норми, а ті, хто дотримуються – щоб могли працювати в умовах карантинних обмежень.

При цьому у відомстві хочуть дозволити функціонування дитячих садків у червоні зоні

А також також дозволити учням початкових класів відвідувати школу.

“Пропоную розглянути можливість і дозволити працювати на території з червоним рівнем епідеміологічної небезпеки дитячим садочкам та школам з 1 по 4 клас”, – зазначив Ляшко. 

При цьому учнів 5-11 класів у міністерстві рекомендують відправляти на дистанційну освіту. 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено