Івано-Франківськ

Новий штраф в Україні чекає на водіїв

Стягнення може скласти від 340 до 425 гривень.

unnamed 4 1

Новий штраф в Україні чекає на водіїв,  які з настанням осінньо-зимового періоду встановлюють замість звичайних ламп ксенонові.

Про це повідомляє портал «Хвиля» з посиланням на матеріал видання «Дорожній адвокат”, пише ПІК.

“Власники автомобільного транспорту, які встановлюють замість звичайних ламп ксенонові, повинні пам’ятати, що це не просто покращує видимість для самого водія, але  може створювати аварійні ситуації, засліплюючи водія зустрічного транспорту. Особливо це стосується установки ксенону в непристосовані заводом-виробником фари”, – йдется у повідомленні.

Водіям слід перевірити ще раз, чи дозволено міняти фари на конкретний вид ксенону. В іншому випадку можна понести покарання не тільки у вигляді штрафу, а й позбутися прав і автомобіля.

В Україні заборонено самостійно змінювати тип ламп, якщо конструкцією автомобіля не передбачені ксенонові лампи використання ксенону без автоматичного коректора кута нахилу фар і пристроїв для очищення фар Порушників можуть притягнути до відповідальності за однією з двох норм КУпАП. За таке правопорушення штраф може скласти від 340 до 425 гривень.

Більш того, в тому випадку, якщо поліція зафіксує порушення повторно, то водій може бути позбавлений права керування від трьох місяців до півроку.

При цьому необхідно пам’ятати, що якщо поліцейський зупинить автомобіль і помітить порушення, пов’язане з ксеноном, згідно з протоколом він зобов’язаний на час затримати автомобільне засіб. В такому випадку порушнику доведеться оплачувати не тільки суму самого штрафу, а й інші стягнення, пов’язані з витратами по автомобілю з боку Нацполіції.

Читайте також:

Розгорнулось масштабне оновлення об’їзної Богородчан

“Голос соцмереж Прикарпаття”: відверто про те, що шкарпетки – не лебеді, труси – не захисна маска, а дуля – це що?

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено