Івано-Франківськ

Радник Авакова сказав, що жодних поступок “євробляхам” в Україні вже не буде

Порушників закону стало доволі багато, вони сформувалися в політичні або соціальні групи, вважає радник.

evro 2 522x391 1

Радник Авакова сказав в ефірі телеканалу ДОМ, що протягом  останніх років держава йшла назустріч власникам автомобілів на єврономерах і виконувала їхні вимоги, однак більше жодних потурань не буде.

Про це  інформує “ДС”, пише ПІК.

“Давайте говорити відкрито і чесно: ці транспортні засоби були завезені, коли у нас волонтери почали поставляти машини з європейською реєстрацією для наших захисників на передову. І скористалися цією нормативною прогалиною багато тих, хто не захотів виконувати закон і розмитнювати свої транспортні засоби”, — сказав Мартиненко.

На його думку, “наскільки це було можливо – ситуацію вже врегулювали”.

За його словами, таких порушників закону стало доволі багато, вони сформувалися в політичні або соціальні групи. Уряд і парламент забезпечили їм і пільговий період перереєстрації, і відстрочили штрафи, підкреслив представник МВС.

“Та якщо абсолютно всі їхні вимоги виконати, то завтра-післязавтра зʼявляться нові”, — додав Мартиненко, нагадавши, що “в Україні є закон, який потрібно виконувати”.

Нагадаємо, що на минулому тижні під будівлями Кабміну та Верховної Ради (на фото вище) “євробляхери” кілька днів вимагали від депутатів ухвалити законопроєкт №3704 про пільгове розмитнення. Вони почали розходитися 5 листопада після того, як народний депутат президентської партії “Слуга народу” Ірина Верещук запевнила у намірах до грудня ухвалити законопроєкт, який задовольнить їхні вимоги.

Як відомо, Верховна Рада в листопаді 2018 року суттєво підвищила штрафи за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації. У грудні 2019-го парламент відтермінував введення нових штрафів. 28 жовтня Кабмін погодив проєкт постанови, яка дозволяє притягати до відповідальності власників авто на європейських номерах.

Читайте також:

В Україні будуть штрафувати “євробляхерів”: за невчасне розмитнення авто

Ваш гороскоп на тиждень: 26 жовтня – 1 листопада

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено