Івано-Франківськ

Знай наших! Прикарпаття має чемпіонів та призерів чемпіонату світу з самбо (ФОТО)

У сербському місті Новий Сад завершився чемпіонат світу на якому успішно виступили спортсмени з Івано-Франківщини.

З цієї нагоди у п’ятницю, 13 листопада, в Івано-Франківську вібулася пресконференція чемпіонів та призерів чемпіонату світу з самбо, пише ПІК.

Зокрема, у змаганнях юнаків «золото» здобула Сніжана Пліш (ма, вагова категорія до 56 кг), а «срібло» – Марія Куневич (мс, до 60 кг).

У змаганнях юніорів та юніором до 20 років перші місця вибороли Алла Бегеба (мс, до 52 кг) та Михайло Свідрак (мс, до 82 кг).

«Мені дуже приємно, що здобув таку нагороду. Хочу подякувати своїм тренерам, які підготували до цих змагань. Також подяка моїм батькам, за віру в мене», – наголосив Свідрак.

Натомість, у змаганнях дорослих Марія Буйок (майстер спорту міжнародного класу, до 52 кг) посіла високе друге місце.

Своєю чергою, Андрій Лайщук (майстер спорту, до 57 кг) здобув третє місце, виконати норматив майстра спорту міжнародного класу.

«Було дуже важко, боровся три сутички. У поєдинку за третє місце я програвав спортсмену з Франції – 0:2, але за дві хвилини до кінця виконав кидок і больовий прийом, тож переміг. Хочу подякувати за підтримку і допомогу, а в першу чергу – своїми тренерам», – розповів Андрій.

Спорсмени тренуються під керівництвом Заслуженого тренера України Євгена Боднарука (старший тренер збірної України серед жінок) та тренера вищої категорії Андрія Микитина (старший тренер збірної з самбо серед жінок, молоді та юніорок).

«44 країни – це дуже мало. На минулому чемпіонаті світу будо 89 краін. Цьогоріч багать країн не доїхало, тож дещо легше медалі далися, менше будо сутичок. Але за нагороди змагалися із сильними суперниками», – розповів наставник призерів та чемпіоновів Євген Боднарук.

18CF07C9 DCE8 402A A8F4 0E6BE4B1E933 scaled

 

 

 

За результатами трьох днів у Збірної України 19 нагород – 2 золоті, 7 срібних і 10 бронзових. Плюс “срібні” кубки у командному заліку у жіночому спортивному самбо і чоловічому бойовому розділі, а в рейтингу спортивного самбо серед чоловіків – четверте місце.

КОМАНДНИЙ ЗАЛІК

Жінки
1. Росія.
2. Україна.
3. Білорусь.

Чоловіки
1. Росія.
2. Білорусь.
3. Узбекистан.

Бойовий розділ
1. Росія.
2. Україна.
3. Узбекистан.

final novi sad 2020 4d 1

Паралельно з дорослими змаганнями там же відбувся чемпіонат світу серед спортсменів до 18 і до 20 років. Молодіжна збірна (до 20 років) здобула 19 нагород (3 – 5 – 11), а також два «срібні» кубки в командному заліку – у юніорів і юніорок.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено