Івано-Франківськ

Помер український режисер Роман Віктюк

У Москві на 85-році життя помер відомий український режисер Роман Віктюк.

Про це повідомляє ВВС, пише ПІК.

RG Vyktyuk 4 1

“17 листопада 2020 року на 85-му році від нас пішов наш Майстер – великий, неперевершений режисер, учитель, геній, брила, чарівник, який, здавалося б, повинен бути жити вічно”, – йдеться у заяві театру Віктюка.

Наразі про причину смерті не повідомляють. Проте наприкінці жовтня стало відомо про його госпіталізацію з коронавірусом.

Довідково:

Український, російський театральний актор і режисер, народний артист України та РФ Роман Віктюк – народився 28 жовтня 1936 року у Львові. Навчався у Державному інституті театрального мистецтва, що у Москві. Згодом повернувся до Львова, де працював актором у місцевому Театрі юного глядача, а згодом – режисером.

Режисер є постановником близько 250 вистав (серед найвідоміших — Служниці, Мадам Баттерфляй, Лоліта, Дама без камелій). Його постановки завжди вирізнялися непідробною епатажністю, яскравістю й оригінальністю.

В інтерв’ю виданню “Гордон” в 2014 році, оцінюючи ситуацію на Донбасі, він закликав місцевих жителів вимкнути телевізори, щоб в тиші розібратися в тому, що відбувається.

“Хочу мешканцям Донбасу сказати одне: ви живете поза Богом, ви його не чуєте. На секунду вимкніть всі телеканали, заплющіть очі та побудьте у тиші. Без зла, без насильства, без вбивств. В цій тиші, можливо, у вашій душі щось відбудеться. Має відбутись, якщо ви українці”, – заявив Віктюк.

“Але якщо ви не громадяни України, навіть ця тиша вам не допоможе, тоді залиште Україну у спокої”, – додав він.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено