Івано-Франківськ

В Калуській ОТГ на 11 посад старост претендують 40 кандидатів

Калуська міська рада має утворити 11 старостинських округів і потрібно буде призначити стільки ж старост.

17 листопада відбулася чергова зустріч  переможця виборів міського голови Андрія Найди з представниками дев’ять політичних партій, які пройшли до міської ради. Обговорювали кандидатури на посади старост, пишуть ВІКНА.

Раніше новообраний міський голова Андрій Найда зазначав, що планувалося провести консультації з громадами сіл щодо кандидатур на ці посади, однак у зв’язку із запровадженням карантину вихідного дня це зробити неможливо. Тож, було вирішено, що кандидатів на старост подаватимуть партії, які зайшли в раду.

У підсумку на 11 посад старост партії подали понад 40 кандидатур. Найбільше — 11 (на всі старостинські округи) — подала “Батьківщина”. По дев’ять кандидатур на посади старост подали ВО “Свобода” і ВО “Платформа громад”, чотири — партія “За майбутнє”, по три — Українська партія, “Слуга народу” і “Європейська солідарність”.

УДАР подав всього одну кандидатуру — на посаду старости Копанківського старостинського округу (обрану депутатом міськради сільського голову Копанок Наталію Полянську). У багатьох селах різні партії подавали одну і тут ж кандидатуру. Наприклад, діючого старосту Студінського старостинського округу Марію Стасюк на цю посаду висунули і ВО “Свобода”, і ВО «Платформа громад».

Найбільша конкуренція за посади старост — у Голині і Кропивнику. Тут є по п’ять претендентів на посади старост. У Студінці, Копанках, Тужилові, Пійлі і Ріп’янці — по чотири претенденти. По три кандидатури на посади старост — у Боднарові, Вістові, Мостище і Сівці Калуській (у цьому селі одразу три партії підтримують одну кандидатуру).

Як ішлося на зустрічі, поданий перелік кандидатур на посади старост не є вичерпним. Партії ще мають час для того, щоб доповнити його.

За словами Андрія Найди, визначатися з тим, кого вносити на сесію на посади старост, будуть виходячи з фаховості того чи іншого претендента. Зокрема усіх кандидатів запросять на співбесіду, яка запланована на 19 листопада.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено