Івано-Франківськ

Бурштинські енергетики дали людям 10 порад, як заощадити на платіжках

Радять, зокрема, кип'ятити стільки води, скільки потрібно в даний момент, і своєчасно видаляти накип у чайнику.

126065637 1500836723429277 375467369500981353 o

Бурштинські енергетики на сайті підприємства у Фейсбук насамперед запитали, чи знають люди, що вимкнені, але не витягнуті з розетки електроприлади споживають електроенергію? Після цього порадники перейшли до інших, доволі слушних, моментів енергозаощадження, повідомляє ПІК.

10 порад енергетиків Бурштинської ТЕС, які допоможуть Вам заощадити на платіжках:

  • Обов’язково читайте інструкцію перед використанням техніки. Наприклад, якщо поставити холодильник поряд з плитою, витрати електроенергії зростуть у кілька разів, адже йому прийдеться працювати в посиленому режимі. До того ж криги на стінках морозильної камери підвищують споживання електроенергії на 15-20%
  • Використовуйте тільки енергозберігаючі лампи. Такі лампочки практично не нагріваються, тож витрата електроенергії йде тільки на освітлення.
  • Гасіть світло йдучи з приміщення. Так це звучить банально, але багато з нас забуває про такі прості речі, які потім відображаються у платіжках.
  • Світлі кольори кімнати допоможуть заощадити на електриці. Світлі стіни здатні повертати до 80% сонячних променів.
  • Використовуйте тепловідображаючі екрани з фольги або пінофола. Встановлення такого екрану за обігрівачами чи радіаторами допоможе підвищити темпаратуру в кімнаті на 2-3 градуси, відповідно Вам не знадобиться збільшувати потужність електронагрівачів.
  • Купуйте побутові прилади високого класу. Сучасна енергозберігаюча побутова техніка споживає до 50% менше електроенергії, аніж застарілі прилади. Наприклад, холодильники класу А вимагають в середньому 0,9 кВт/год на добу, а класу С – близько 1,45 кВт/год.
  • Замініть стару проводку на нову. Краще зробити декілька додаткових розеток, аніж використовувати трійники та подовжувачі. Вони підвищують опір мережі і збільшують втрати електроенергії.
  • Не залишайте електроприлади в режимі «очікування». Вимкнувши прилад основною кнопкою не припиняється споживання ним електрики. Для прикладу телевізори в режимі очікування споживають близько 9 кВт/год на місяць, музичні центри – в середньому 8 кВт/год, DVD-плеєри – близько 4 кВт/год.
  • При машинному пранні завантажуйте пральну машину на 70-80%. У випадку неповного її завантаження перевитрата електроенергії становитиме 10-15%, а неправильна програма прання призведе до перевитрати електроенергії на 30%.
    Правильно використовуйте електрочайник. Він споживає від 2 до 3 кВт.
  • Щоб заощадити електроенергію, дотримуйтеся простих правил: кип’ятіть стільки води, скільки потрібно в даний момент, і своєчасно видаляйте накип у чайнику.

Бурштинські енергети радять усім, хто ознайомився з цими порадами, поділіться ними з рідними та друзями, і можливо комусь вони стануть у нагоді.

Читайте також:

Садівникам Прикарпаття частково відшкодують вартість садивного матеріалу

В Україні відмінили довідку, яку вимагали на кожному кроці

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено