Івано-Франківськ

Чому викликають на допити лідерів Євромайдану: пояснили в генпрокуратурі

Повістки отримали Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олександр Турчинов, Андрій Парубій, Сергій Пашинський, Тетяна Чорновол.

201703151129338808

Допити лідерів Євромайдану проводять за заявою заступника генпрокурора у часи Януковича, а нині нардепа  від ОПЗЖ Рената Кузьміна, пише ПІК з посиланням на Українську правду.

Повістки у зв’язку з провадженням щодо так званого здійснення «держперевороту» були направлені ще три тижні тому. Однак через ситуацію з епідемією коронавірусу, згодом свідкам повідомили про їх перенесення на невизначений термін.

Прокурор Офісу генпрокурора України (ОГУ) Олексій Донський повідомив про це в коментарі виданню «Українська правда».

maxresdefault 6

Олексій Донський зазначає, що слідство зобов’язане допитувати усіх зазначених у заяві осіб, інакше суд за скаргою заявника скасує ухвалене у справі рішення через неповноту розслідування.

“Вважаю, що заява Кузьміна не містить конкретних даних про вчинення будь-якого злочину”, — наголосив Донський.

Він розповів, що його відомство спочатку відмовило Кузьміну у внесенні за його заявою відомостей про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), проте той оскаржив це рішення в суді і суд зобов’язав ОГУ розпочати відповідне досудове розслідування.

За словами Донського, оскільки у справі недостатньо інформації щодо вчинення злочину, Кузьміна також викликатимуть на допит, щоб той її надав.

У прес-службі чинного мера Києва Віталія Кличка, котрий в часи Євромайдану був одним із лідерів опозиції, у коментарі виданню «Громадське» повідомили, що повістка щодо допиту як свідка надійшла йому кілька днів тому.

Також отримання повістки на допит підтвердила екс-нардеп Тетяна Чорновол. Її викликали на 17 листопада, проте допит перенесли через захворювання на коронавірус слідчого.

За інформацією Чорновол, відповідні повістки також отримали екс-прем’єр Арсеній Яценюк, виконувач обов’язків президента України після втечі Віктора Януковича Олександр Турчинов, а також колишній голова Верховної Ради, комендант Самооборони Майдану Андрій Парубій та екснардеп Сергій Пашинський.

Читайте також:

Хто із політиків-учасників Євромайдану фігурує у кримінальних справах?(Фото)

20 листопада 2020: якою має бути сьогодні вагітна жінка задля щастя дитини

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено