Івано-Франківськ

Археолог знайшов помешкання, в якому могло пройти дитинство Ісуса Христа

Той, хто побудував будинок, дуже добре розбирався в роботі з каменем і міг називатися ТЕКТОН.

the first century house at the sisters of nazareth site

Дитинство Ісуса Христа могло пройти у будівлі, руїни якої знайдені під монастирем Сестер Назарета в Ізраїлі. Археолог Кен Дарк з Редінгського університету заявив про те, що однозначно стверджувати це неможливо, але він доводить, чому вважає, що йому вдалося знайти саме ту будову, повідомляє CBS news, пише Дзеркало тижня.

Руїни будівлі були знайдені під монастирем Сестер Назарета. Він розташовується поруч з Базилікою Благовіщення, яка знаходиться на місці, в якому, як вважається, архангел Гавриїл повідомив Діві Марії, що вона чекає дитину.

Будова датується першим століттям нашої ери і є «типовий сімейний будинок тих часів».

 « Бідинок дуже звичайний. Якщо це дійсно будинок Ісуса, немає причин вважати, що він виріс в приміщенні, яке хоч чимось відрізнялося від типового сільського будинку в Галілеї тих часів », – зазначив Дарк.

  • На те, що це дійсно будинок дитинства Христа, вказує кілька особливостей.

По-перше, конструкція будівлі. Той, хто побудував будинок, дуже добре розбирався в роботі з каменем і міг називатися ТЕКТОН. Зазвичай це грецьке слово перекладається як «тесля», але воно означало ремісника, пов’язаного з будівництвом. Саме словом «тектоно» позначали Йосипа.

Ще одним важливим свідченням того, що будинок міг належати Марії і Йосипу є той факт, що після смерті Ісуса поруч з будинком була побудована печерна церква. Потім, ймовірно, вже в V столітті, була зведена ще одна більша наземна церква, яка височіла як над будинком, так і над печерною церквою. Вона була побудована приблизно в той же період, що і Базиліка Благовіщення і приблизно в тому ж місці.

До слова, споруду  виявили ще в 1880 році і в наступні 50 років розкопки тут проводили самі черниці. В середині ХХ століття ділянку визнали незначною з археологічної точки зору. Дарк зацікавився об’єктом у 2006 році і з тих пір проводив дослідження в цьому регіоні.

Читайте також:

Як прикарпатці скарби шукають та чому це не завжди законно (ФОТО)

Ваш гороскоп на тиждень: 23 -29 листопада

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено