Івано-Франківськ

Від 4 грудня пенсіонери Прикарпаття почнуть отримувати підвищені пенсії

Нові нарахування будуть у кількох груп українців.

pensiyi

Пенсіонери Прикарпаття уже знають, що у грудні  2020 року українцям перерахують прожитковий мінімум.

Він вплине на три групи пенсіонерів: тих, хто отримує мінімум, тих, хто отримує максимум, і  тих, у кого великий стаж. Перерахунок закладений в бюджеті на 2020 рік, повідомляє Пенсійний фонд України, пише ПІК.

Перша група: прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність збільшиться всього лише на 57 грн.- до 1769 грн. Всі хто зараз отримує менше, можуть розраховувати на доплату до зазначеного рівня. Це перша група осіб, які отримають надбавку.

Друга група – отримає відчутну надбавку – до 570 грн. Йдеться про тих, які мали великі зарплати (приблизно в 8 разів вищі за середню) або вийшли на заслужений відпочинок  за спеціальними Законами. Зараз розмір їхньої виплати обмежений 10 прожитковими мінімумами і становить 17120 грн., а вже з грудня складе 17690 грн.

Третя група – ті пенсіонери, які отримують виплати більші за мінімальні та мають великий стаж. Їм перераховано доплату за понаднормовий стаж, яка визначається у відсотках від розміру прожиткового мінімуму(крім працюючих пенсіонерів).

Окрім того, з 1 грудня перерахунку підлягають:

–         пенсії за особливі заслуги перед Україною (20-40% ПМ )

–         мінімальна пенсійна виплата шахтарям (3 ПМ)

–         розміри мінімальних  пенсійних виплат особам з інвалідністю внаслідок війни і учасникам бойових дій (165,360,525,650% ПМ) та ліквідаторам з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС (225,255,285% ПМ)

–         підвищення учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни (25,30,40,50% ПМ)

–         підвищення членам сімей ветеранів війни (10,15% ПМ).

“Перерахунок виплат буде проводитись автоматично. Виплата перерахованих пенсій здійснюватиметься пенсіонерам у визначену їм дату починаючи з 4 грудня”, – йдеться у роз’ясненнях ПФУ.

Читайте також:

8 тисяч гривен за карантин вихідного дня пообіцяв ФОПам Зеленський

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено