Івано-Франківськ

Перша заступниця міністра МОЗ побувала в Коломиї: основна тема візиту

В Івано-Франківській ОДА керівниця з міністерства, яка свого часу була відомим лікарем у Коломиї, взяла участь у селекторній нараді.

IMG 0929 kopyya

25112020003

Перша заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як разом з директором департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ігорем Дмитренком побували в закладах першої хвилі для госпіталізації хворих на COVID-19 Прикарпаття, повідомляє ОДА, пише ПІК.

Вони перевірили забезпечення лікарень кисневими точками. Особливу увагу приділили закладам охорони здоров’я в Коломиї.

Зокрема,  відвідали  КНП «Коломийська районна лікарня Коломийської районної ради», КНП «Коломийська інфекційна лікарня Коломийської міської ради» та  КНП «Косівська центральна районна лікарня Косівської районної ради».

Зараз у Коломийській районній лікарні відбувається капітальний ремонт віддаленого відділення. В ньому будуть розміщувати кисневі точки для  подальшого використовуватися у лікуванні  хворих на COVID-19. До слова, в лікарні планується розгорнути 150 додаткових ліжкомісць для хворих з коронавірусом.  Сьогодні ж в лікарні перебуває 43 пацієнти на кисневих точках.

В Коломийській інфекційній лікарні вже встановли 55 кисневих точок, з яких наразі задіяно 53. У середньому за добу в закладі охорони здоров’я використовується 10-12  кисневих балонів.

До слова,  базі Косівської центральної районної лікарні розгорнуто 110 ліжкомісць, 76 з яких займають хворі на COVID-19. У закладі охорони здоров’я розміщено 68 кисневих точок.

Заступниця міністра МОЗ Ірина Садов’як наголосила, що забезпеченість лікувальних закладів киснем залишається пріоритетним завданням і керівники на місцях повинні прикладати максимум організаторських зусиль для якнайшвидшого виконання цього урядового завдання.

В ОДА за участі Ірини Садов’як відбулася селекторна нарада. Через відеозв’язок  до заходу приєдналися голови райдержадміністрацій  та генеральні директори закладів охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Т.в.о голови обласної державної адміністрації Марія Савка, зокрема, зазначила:

“Щодо забезпечення пацієнтів киснем, то є домовленість із «Карпатнафтохім», який вже розпочинає свою роботута зможе виробляти 4-7 тонн медичного кисню в день, що постачатиметься у Коломийський, Городенківський і Калуський райони».

Читайте також:

Після знаменитого “Охматдету” екс-очільниця Коломийської лікарні йде на посаду в МОЗ

На Косівщині підтвердили 36 нових випадків COVID-19: ситуація в населених пунктах

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено