Івано-Франківськ

Пісні не для шухляди. Франківець Андрій Гриньків працює над сольним мініальбомом

Гітару, бас-гітару, вокал він пише сам, а дещо, як от барабани, програмує.

RNI Films IMG 84F364B2 1772 474A B54D C21BAC3989A3 scaled

Франківець Андрій Гриньків працює над сольним мініальбомом, в якому пісні не для шухляди, пише ПІК.

Хлопець кілька років був солістом молодіжного рок-гурту “Патроничі”, який  творив та виступав 8 років. Його пісні звучали на багатьох концертах, фестивалях не тільки в Івано-Франківську, а й інших українських містах. Юнаки записали три альбоми та три кліпи. Після виступів до музикантів завжди підходили шанувальники за селфі та автографом.

Попри популярність серед молоді група вирішила припинити діяльність. Її учасники досі дружать, але працюють в інших нішах.

Соліст “Патроничів” Андрій Гриньків після дворічного відпочинку від публічності все ж вирішив знову оприлюднювати свої твори.

“Я займаюся музикою все життя. Навіть коли йду по справах, можу записувати мелодію на диктофон. За цей час назбиралося багато пісень. Вирішив їх публікувати, щоб не залишалися у шухляді”, – поділився співак.

Андрія більше цікавить аранжування пісні, ніж написання тексту. Спеціально слова не пише.

“Беру гітару, щось награю і це записую. У процесі приходить мелодія, слова, кістяк майбутньої пісні. Є багато недописаних текстів. Теперішній проєкт, майбутній сольний альбом – це своєрідний дедлайн, мотивує їх дописати”, – зауважив виконавець.

Франківець оформляє свою музику на студії звукозапису Frost Magnetic Rec. Якщо раніше робив це разом з гуртом, то тепер всі партії записує самостійно. Досвід у “Патроничах” та саморозвиток зробили з Андрія мультиінструменталіста. Гітару, бас-гітару, вокал він пише сам, а дещо, як от барабани, програмує.

“На студію приношу готову демоверсію й там її переписую, щоб звучала якісно. На це йде 3-5 годин. Можу почути від власника студії поради та пропозиції. Це звичайний робочий процес. Та загалом стараюся сам рухатись до результату, яких хочу почути”, – зауважив музикант.

RNI Films IMG E5833200 6260 407F B82C 63F53757CFCD scaled

Зараз ціль Андрія – записати сольний мініальбом. Він складатиметься із нових та старих пісень. У мережі вже можна слухати два треки – новий “Дощ” та давно написаний “Без дому пес”.

“Дощ” – не історія, а пісня-атмосфера. Під час літнього дощу я просто зафіксував момент, награв настрій. Вона не хітова і не комерційна. Текст пісні “Без дому пес” написаний 8 років тому й досі її ніхто не чув. Це спостереження. Хочу, щоб вона викликала емоцію, співчуття загалом, не тільки до собак”, – прокоментував Андрій.

Знову публікувати пісні – це для франківця рішення спонтанне. Пише їх не для заробітку, а через внутрішню потребу писати для себе.

“Зі своїм сольним проєктом не кладу великих сподівань, щоб не розчаровуватися. Та роблю так, щоб пісні класно звучали. І буду радий, якщо вони знайдуть слухача”, – каже Андрій Гриньків.

Чуєте, слухачі, цей творчий голос?

Марія Гурецька.

Читайте також:

Металеві прикраси Христини Фарилюк з Франківщини беруть за живе (ФОТО)

Скульптурний зоопарк різьбяра Івана Мисюги з Прикарпаття

Ваш гороскоп на тиждень: 30 листопада – 6 грудня

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено