Івано-Франківськ

Запровадження локдауну в січні: яка його ймовірність та формат

Про обмеження оголосять заздалегідь.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що рекомендував прем’єр-міністру Денису Шмигалю не оголошувати локдаун у грудні. Про це він заявив у своєму відеозверненні 4 грудня.

Зеленський сподівається, що наразі впроваджувати локдаун в Україні не потрібно.

Ми зважували всі за, всі проти. Дуже багато даних та прогнозів. Радилися з представниками місцевих рад. Отримали запевнення МОЗу щодо контрольованості ситуації в лікарнях. Я рекомендував прем’єр-міністру України не оголошувати локдаун в грудні. Ми зміцнюємось, хочемо бути готовими до всього – щоб було достатньо ліжок, щоб було достатньо кисню, а вцілому, загальна ситуація контрольована і не диктує негайного введення локдауну в грудні. Ми даємо,-  я вважаю, – це дуже важливо, – даємо бізнесу працювати, не втрачати грудень, один з найприбутковіших місяців року і ми не будемо псувати людям свята, які всі ви, і скажу, скажу відверто, всі ми, – дуже чекаємо. Бо рік був не простий“, – наголосив він.

Водночас, президент наголосив, що такий сценарій можливий лише за сприяння населення та попросив громадян постійно носити маски.

Президент додав, що зовсім уникнути локдауну буде дійсно дуже складно.

Його ймовірність у січні існує. Вона не мала. Але я доручив уряду наступного тижня повідомити вам завчасно, детально, чітко коли буде локдаун, який його чіткий формат, вичерпний перелік усіх карантинних заходів. Тож ні для кого це не буде сюрпризом. І не за тиждень, як це передбачено законом, уряд повідомить, а набагато раніше“, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що для громадян України державний кордон буде відкритим і для виїзду, і для в’їзду.

Ймовірний локдаун в січні не означає, що вам треба скасувати заплановану відпустку, здавати авіаквитки“, – сказав Зеленський.

Як вже повідомлялося, в Україні не вводитимуть локдаун у грудні.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено