Івано-Франківськ

Три пріоритетні групи, які першими отримають вакцину від COVID-19

У МОЗ першими вакцинуватимуть медиків, військовослужбовців та працівників соціальної сфери

630 360 1592283888 270

Про це сказав виконуючий обов’язки генерального директора державної установи “Центр громадського здров’я МОЗ України” Ігор Кузін в ефірі Еспресо.TV.

Першочергово буде вакцинуватися та група, яка відноситься до першого пріоритету – це медичні працівники. Після цього – військовослужбовці та соціальна сфера“, – сказав Кузін.

За його словами, групи, які підлягають вакцинації у першу чергу визначаються технічною групою експертів з питань імунології. Ця група є незалежною та використовує спеціальну методологію Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Він зазначив, що всього було пріоретизовано дев’ять основних груп, або близько 20 млн осіб. При цьому відбирали і пріоритизевули групи “за значущістю”.

Враховувалася під час відбору таких груп ризику, перш за все, значущість, тобто необхідність, щоб ця сфера була підтримана у подальшому і було менше захворівших і, у тому числі, потенційних наслідків“, – зауважив Кузін.

Водночас, нагадав Кузін, в рамках ініціативи СOVAX Україна зможе отримати 8 млн доз вакцин, яких вистачить на 4 млн людей.

Але, тим не менш, є ще певна можливість покриття або закупівлі вакцини, яка відбувається за рахунок державного бюджету. І наразі вже виділено 2,6 млрд грн щоб закупити вакцину для покриття наступних груп ризику. Це в установах закладів догляду, люди похилого віку, працівників освіти, працівників з питань державної безпеки, пенітенціарного сектору або хронічних хворих“, – зазначив голова ЦГЗ.

Він додав, що наразі дата надходження вакцини по механізму COVAX не відома, однак МОЗ розраховує на її отримання у першому кварталі 2021 року. Закупівля вакцини за держбюджет, за його словами, орієнтовно співпадатиме по часу.

Нагадаємо, у прикарпатських лікарнях перебувають 1042 пацієнти з COVID-19.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено