Івано-Франківськ

З січня в школах буде особливе харчування: умови

У документі вказали, що це стосується учнів з особливими дієтичними потребами, зокрема, з непереносимістю глютену та лактози.

З 1 січня 2021 року школи зобов’язані організувати окреме харчування для дітей, у яких є довідка від лікаря про певні дієтичні потреби із встановленим відповідним діагнозом.

Це передбачає новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти від Міністерства охорони здоров’я, повідомляє УП, пише ПІК.

IMG 0115 scaled 1

У документі вказали, що  це стосується учнів з особливими дієтичними потребами, зокрема, з непереносимістю глютену та лактози.

“Вперше на нормативно-правовому рівні врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами: тепер якщо в дитини є довідка від сімейного лікаря або педіатра, що в неї є певні дієтичні потреби, то власник закладу зобов’язаний організувати  окреме харчування для цієї дитини з урахуванням дієтичних потреб”, – пояснив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 10 грудня.

  • Також документ забороняє продавати в шкільних буфетах та автоматах ряд продуктів.

“Це, зокрема, снеки, такі як чіпси, сухарики, м’ясні і рибні продукти промислового виробництва, ковбаси, сосиски, копчена та солена риба, а також солодощі, цукерки, які також будуть заборонені для продажу”, – зазначив Ляшко. 

  • В документі є обмеження щодо продуктів, що стосуються вмісту солі, цукру, жирів, а також враховані тенденції щодо здорового харчування саме на підходах, які встановлені ВООЗ. 
  • Також встановлена група харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів.  Наприклад, злакові, овочі, фрукти, також ягоди і молочні продукти, додає головний санітарний лікар.
  • Також в школах можна буде організовувати кейтеринг. 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено