Івано-Франківськ

Новий тариф на газ: українцям пояснили, від чого він залежатиме

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук каже, що вартість тарифу на розподілі газу залежить від двох чинників.

310688 fb 165119

Українцям пояснили, через що у 2021 році зросте абонплата за газ. Про це йдеться в ефірі програми «Зворотній Звязок» на телеканалі «Україна 24», пише ПІК.

У платіжках, які українці отримають у січні 2021 року, суми будуть значно вищі.

«Профільна Комісія вже затвердила частину нових тарифів – їх перегляне 21 облгаз, і деякі збільшать практично в два рази. Наприклад, в Київській області замість 81 коп. будуть брати 1,55 грн за кожен куб, а жителям Тернопільщини взагалі доведеться платити по 2,34 грн, тоді як зараз вони віддають більше, ніж на половину менше – по 1,03 грн », – йдеться в сюжеті.

Кожному споживачеві буде нараховано різні суми грошей, які залежить від того обсягу, який українці використовували за минулий так званий газовий рік.

«Тобто, від жовтня по жовтень. Наприклад, якщо оплатили 700 куб. і цю кількість поділити на 12 місяців, то українцям щомісяця потрібно буде вносити абонплату за 50 куб. Підвищення пояснюють підвищенням витрат на зарплати, обслуговуванням за ремонт комунікації лічильників », – пояснив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Він також розповів, від чого залежить розмір тарифів, і чому він в містах відрізняється.

«Вартість самого тарифу на розподілі газу залежить від двох ключових чинників: протяжністі газових мереж в регіонах, а також кількості споживачів. Тобто, чим більші газові мережі в кілометрах – 1000, 1500, 3000 км, і так далі, і чим більше кількість споживачів використовують газ, тим дешевше буде тариф на розподіл. Таким чином, ми маємо в Києві, де найбільше проживає людей, найнижчий тариф на розподіл газу », – пояснив Корольчук.

Читайте також: 

В Україні хочуть заборонити боржникам за комуналку виїздити за кордон

Українці у Польщі купили понад три тисячі квартир за минулий рік

Ваш гороскоп на тиждень: 14 – 20 грудня

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено