Івано-Франківськ

У Франківську половина абонентів не уклали договори на вивіз сміття

У вівторок, 15 грудня, відбулася тижнева нарада в Івано-Франківській міській раді.

1225277

Зокрема, під час засідання обговорили питання про укладення договорів та стан вивозу побутових відходів, пише ПІК.

Загалом підприємство АТП-0928 має 90 тисяч особових рахунків, але укладено тільки 47 тисяч договорів. Чому? Тому що люди уникають їх підписання. Згідно із Законом України, навіть якщо договорі не укладено, нарахування усе одно проводяться. Відтак, якщо заборгованість зростає, ми подаємо до суду“, розповіла Ірина Ружицька – заступник директора ПрАТ «Автотранспортне підприємство-0928».

За її словами, за перше півріччя 2020 року ми вивезли 30 тисяч тонн сміття, тобто, 29 мільйонів гривень, виставлено рахунків. Оплата від наслення скадає 84,9%.

В нас у планах у 2021 рік закупівля більшої кількості контейнерів для сухих відходів, удосконалення сортувальної лінії, а також пошуки ринків збуду сухого палива. Зараз шукають ринки збуду“, – додала Ружиська.

За словами голови-директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайла Смушака, питання укладання договорів – це питання виключно приватних перевізників.

“Ми ж маємо великий інтерес, щоб в місті Івано-Франківську та селах, які приєдналися, безперебійно вивозили сміття. Станом на сьогодні маємо врегульовану ситуацію в місті, маємо діючі угоди із перевізниками сміття.

5 січня 2021 року ми будемо проводити новий конкурс для перевізників. Умови конкурсу: контейнерний вивіз сміття – один раз на тиждень, безконтейнерний – два рази на тиждень. Ми даємо право підприємцям самим працювати з населенням та юридичними особами. Тариф, який буде пропонуватися, 22,54 гривні на місяць на одну особу», – резюмував Смушак.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено