Івано-Франківськ

Пішов з життя мер Харкова Геннадій Кернес

Сьогодні вночі з 16 на 17 грудня  у німецькій клініці помер очільник Харкова Геннадій Кернес.

Пішов з життя  62-річний міський голова Харкова Геннадій Кернес.

Пішов з життя  62-річний міський голова Харкова Геннадій Кернес. Про це у телеграм-каналі повідомив друг пана Геннадія Павло Фукс, пише ПІК.

“Сьогодні вночі зупинилося величезне добре серце мого кращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму”, – написав Фукс.

Додамо, Кернес був мером Харкова з 2010 року. З кінця серпня 2020-го не з’являвся на публіці. У нього було підтверджено COVID-19 і двостороннє запалення легень. 10 вересня його госпіталізували до 17-ї міської лікарні. У ніч на 17 вересня Кернеса транспортували спеціалізованим літаком із Харкова до Берліна на лікування до клініки “Шаріте”.

5 листопада перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов пообіцяв, що Кернес повернеться в місто до 20 грудня й особисто проведе сесію нової міськради. 11 грудня Сидоренко повідомив, що стан Кернеса різко погіршився – у нього відмовили обидві нирки.

Днями стало відомо, що у Геннадія Кернеса відмовили нирки і дата його повернення до Харкова знову відтягувалася.

До слова, 28 квітня 2014 року на Кернеса було скоєно замах, після якого він був змушений пересуватися в інвалідному візку.

4 листопада 2020 року Харківська міська територіальна виборча комісія вдруге визнала Кернеса обраним міським головою. Він набрав найбільшу кількість голосів виборців, які взяли участь у виборах – за нього проголосували 60,34% виборців.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено