Івано-Франківськ

Проєкт обласного бюджету Франківщини-2021: чому зменшують видатки на медицину (ВІДЕО)

Фінансовий ресурс бюджету Івано-Франківської області на наступний рік передбачений у сумі 2,6 мільярда гривень.

Проєкт обласного бюджету Франківщини-2021 пройшов учора громадське обговорення. Його фінансовий ресурс (доходи) передбачений у сумі 2,6 мільярда гривень, повідомляє ПІК.

85% надходжень обласного бюджету мають забезпечити податки на доходи фізичних осіб. Тобто наповнення казни залежатиме від кожного прикарпатця, а раціональне використання консолідованих коштів – від розпорядників бюджету.

Прикро, але громадськість проігнорувала презентацію основних показників майбутнього бюджету. Тож найбільш прискіпливо придивлялися до проєктних цифр представники ЗМІ.

Журналісти ПІК звернули увагу на те, що передбачені значно менші, ніж цьогоріч, суми видатків на охорону здоров’я. Натомість, вони зростуть на освітню галузь.

Звичайно, що якість реалізації бюджету залежатиме від його реального наповнення. Фінансисти вважають, що бюджет збалансовиний і гострих питань не буде.

Попри те, вже цього року є проблеми щодо наповнення спеціального фонду обласного бюджету, 30 % якого складають надходження екологічного податку. Через те, що  Бурштинська ТЕС працює не на повну потужність, замість 120 мільйонів гривень обласний бюджет наразі отримав від підприємства 73 мільйони.

Про інші важливі деталі проєкту обласного бюджету-2021 – дивіться у ВІДЕО.

Читайте також:

У Франківську учасники АТО не сплачуватимуть за комунальні послуги

На Франківщині цього року відновили доріг в п’ять разів більше, ніж у 2018-му – Василь Буджак

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено