Івано-Франківськ

Прикарпаття: як визначається сума за розподіл газу для мешканців області

Вартість послуг за доставку газу розраховується індивідуально для кожного клієнта.

Прикарпаття: за основу розподілу коштів береться обсяг споживання газу впродовж “газового року”, а це від початку жовтня до кінця вересня. Про це повідомили ПІК в АТ “Івано-Франківськгаз”.

Прикарпаття: вартість послуг за доставку газу розраховується індивідуально для кожного клієнта.

У 2020 році плата за транспортування газу розраховувалась виходячи із споживання газу з 1 жовтня 2018 до 30 вересня 2019.  А у 2021 році буде визначатися вже за спожитий газ з 1 жовтня 2019 до 30 вересня 2020.

“Обсяг споживання газу за “газовий рік” ділиться на 12 платежів та множиться на тариф. Отримана сума і є місячний платіж за доставку газу”, – зазначають в кампанії.

Що стосується нових споживачів або домогосподарств, які користуються газом менше, аніж 9 місяців, які тривалий час не користувались газом, або ж ті, яким припинено розподіл газу шляхом опломбування, але вони не від’єднані від системи газопостачання і не подавали заяву на розірвання договору на розподіл – їм встановили мінімальну плату за доставку природного газу.

Розмір мінімальної плати залежить від наявності газового обладнання. Річна замовлена потужність для такого споживача визначається газорозподільною кампанією на рівні:

  • 39 куб.м – для об’єкта побутового споживача, на якому природній газ використовується лише для приготування їжі;
  • 126 куб.м – для об’єкта споживача, який використовує газ для для підігріву води та приготування їжі;
  • 314 куб.м – для об’єкта споживача, який користується газом комплексно, у тому числі для опалення.

За розподіл газу на Івано-Франківщині боргують 306 тисяч домогосподарств. Загальна сума боргу становить 57, 5 мільйонів гривень.

До слова, “Івано-Франківськгаз” не відключає газ через борги у зв’язку з епідемією коронавірусу, проте через несплату деяких споживачів, кампанія змушена подавати на боржників до суду. На даний час до суду вже передано 2 500 справ. Як свідчить статистика, понад 50% боржників, справи, яких подають до суду, одразу сплачують за доставку газу.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено