Івано-Франківськ

Куди піти на Прикарпатті: в гірському Яремче (ФОТО)

Всього 58 кілометрів від Івано-Франківська - і Ви вже дихаєте свіжим карпатським повітрям у відомому туристичному містечку.

Куди піти на Прикарпатті: в Яремче

Куди піти на Прикарпатті: сьогодні ПІК мандрує до райського куточку Прикарпаття – Яремче, яке розташоване у південно-західній частині Івано-Франківщини, в долині річки Прут.  За легендою, першим поселився серед гір бідняк Ярема – від його імені й пішла назва міста. 

Тут проживає 8 044 мешканці.  До Яремче також приєднані два села – Дора і Ямна.

Давайте знайомитись із цікавими та незабутніми місцями курортного Яремче!

Парк-музей “Карпати в мініатюрі” (вулиця Михайла Грушевського)

 Облаштований у 2015 році просто неба на березі річки Жонки у межах Карпатського національного природного  парку. Музей налічує 18 об’єктів:  тут у вигляді маленьких макетів представлені основні визначні пам’ятки як самого Яремче, так і прилеглих районів Карпат.

Графік роботи:відкритий щоденно з 10:00 до 20:00 цілий рік. Вартість квитків: для дорослих становить 30 грн, для школярів – 20 грн. В ціну входить і вартість екскурсії.

Куди піти на Прикарпатті: музей-парк "Карпати в мініатюрі" в Яремче

Крім парку “Карпати у мініатюрі”, в Яремче ще є музей етнографії та екології Карпатського краю(вулиця Свободи, 269) та музей Українська Старовина(вулиця Свободи 325), які без сумніву також варті уваги туристів.

Гора “Маковиця”

Одна з найвищих вершин в околицях Яремче, її висота 984 метри. Похід на гору доволі легкий. Всі стежки мають покажчики, тому заблукати практично неможливо. Підйом на Маковицю не потребує великих зусиль і буде під силу як дітям, так і людям похилого віку.

Куди піти на Прикарпатті: гора "Маковиця" в Яремче

Гуцульський сувенірний ринок

У Яремче є два сувенірних ринки:  один на вулиці Свободи 278, а інший на вулиці Петраша 26. Тут можна віднайти цікаві дрібнички на згадку про місто, а також придбати різноманітні атрибути гуцульської культури та побуту.Куди піти на Прикарпатті: гуцульський сувенірний ринок у Яремче

Водоспад “Дівочі сльози”

Невисокий, повноводний і надзвичайно мальовничий водоспад розташований на гірській річці Жонка. Його з усіх боків оточує буковий ліс. Прогулянка до “Дівочих сліз” – це три години в тиші та гірській прохолоді.

Куди піти на Прикарпатті: водоспад "Дівочі сльози" в Яремче

А ось візитною карткою Яремче вважають водоспад “Пробій”. Висота водоспаду невелика – всього 3-5 метрів. Над водоспадом побудований міст заввишки 20 м, з якого стрибають за гроші найсміливіші місцеві жителі та туристи.Куди піти на Прикарпатті: водоспад "Пробій" в Яремче

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ресторан-музей “Гуцульщина” (вулиця Петраша, 2)

Побудований без використання цвяхів. У середині музей-ресторан прикрашений різьбленням по дереву, музичними інструментами і шкурами диких тварин. Тож тут є і що подивитися, і що поїсти!

Куди піти на Прикарпатті: ресторан-музей "Гуцульщина" в Яремче

Будучи в цьому мальовничому містечку, не забудьте відвідати скелю Слон, а також міні-зоопарк Карпатського національного природного парку.

Куди піти на Прикарпатті: міні-зоопарк в Яремче

Не варто оминати на Яремчанщині й стародавні дерев’яні церкви: Михайлівську і Святого Іоанна. Обидві вони розташовані в передмісті: перша – в селищі Дора, друга – в селищі Ямна. А в самому центрі міста розташована церква Успіння Пресвятої Богородиці – також дерев’яна, побудована в 1884 році.

Куди піти на Прикарпатті: церква у Яремче

Жителі Яремче приємно здивують своєю гостинністю, працелюбністю, доброзичливістю. Саме тому, вони разом у поєднанні з туристичними об’єктами,  доповнюють красу міста.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

  • В Яремче справді є на що подивитися, в будь-яку пору року. Тут Ви намилуєтесь краєвидами, скуштуєте гуцульських страв, зробите фото, щасливі та сповнені вражень поїдете додому.

До зустрічі!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено