Івано-Франківськ

Новий штам коронавірусу, який виявили у Британії, “вийшов з-під контролю”

Новий штам коронавірусу мутує.

Про це заявив міністр охорони здоров’я королівства Метт Генкок, передає Sky News. Він також додав, що уряд діяв “дуже швидко і рішуче”, пише ПІК із посиланням на ТСН.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон та частини південно-східної та східної Англії перейдуть на обмеження “четвертого рівня”, а всі не критичні для життя людей магазини закриються від неділі, 20 грудня.

Люди у цих районах повинні залишатися вдома і не можуть подорожувати під час свят, а уряд рекомендує залишатися на місцях і не подорожувати під час Різдва.

Із дуже важким серцем я повинен сказати вам, що ми не можемо святкувати Різдво, як було заплановано“, – заявив Джонсон на пресконференції в суботу, заявивши, що вони “гірко шкодують” про зміни, які потрібно зробити.

Це відбувається після справді “різкого збільшення” інфекцій на південному сході та у Лондоні, де в деяких районах більшість нових випадків COVID-19 є мутованим, сказав професор Кріс Вітті, головний медичний працівник Англії.

Він сказав, що в інших частинах Англії новий варіант коронавірусу менш розповсюджений. Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що деякі випадки нового варіанту коронавірусу також були в Шотландії.

124256 1 large scaled

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні циркулюють декілька штамів COVID-19 і вони постійно мутують. Про це заявила лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні № 17 Світлана Гук.

«Геном коронавірусу містить 30 тисяч нуклеотидів, послідовностей амінокислот. І випадкова заміна цієї послідовності при реплікації вірусу вже дає можливість розвитку нового штаму. Новий штам може бути менш або більш агресивним, якісь мутації роблять його нежиттєздатним тощо», – розповіла вона.

Лікар зазначила, що сама вже двічі перехворіла на коронавірус з різницею в чотири місяці. Припускає, вдруге вона заразилася іншим штамом. При цьому Гук додала, що за повторного зараження COVID-19 перебіг хвороби може бути як у тяжкій формі, так і в легкій.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено