Івано-Франківськ

Коломию визнали туристичним “магнітом” Прикарпаття

Держтуризм обрав місто Коломию туристичним "магнітом" Івано-Франківщини.

Коломию визнали привабливим містом для туристів, яке має активізувати розвиток внутрішнього туризму. Про це на пресконференції повідомив начальник відділу туризму Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко, пише Укрінформ.

Коломию визнали привабливим містом для туристів, яке має активізувати розвиток внутрішнього туризму.

“Влітку Держтуризм започаткував ініціативу, яка полягала в тому, щоб в кожній області облаштувати певні об’єкти, які називають туристичними «магнітами», з метою активізації внутрішнього туризму. З наших усіх пропозицій таким туристичним «магнітом» обрали місто Коломию”, – зазначив Передерко.

Він також додав, що планується облаштування оглядового майданчика на коломийській Ратуші й ремонт музею “Писанка”.

Коломию визнали привабливим містом для туристів, яке має активізувати розвиток внутрішнього туризму.

“Ми очікуємо, що у 2021 році, коли буде ухвалена Державна програма розвитку туризму, обов’язково будуть включені наші пропозиції щодо цих об’єктів Коломиї”, – сказав пан Віталій.

У держбюджеті-2021 на розвиток туризму в Україні передбачено 100 млн грн. Левову частку цих коштів скерують на облаштування туристичних “магнітів”.

До слова, Музей писанкового розпису (неофіційна назва музей “Писанка”) у Коломиї — єдиний у світі музей писанки або писанкового розпису. Збірка музею налічує понад 12 тисяч писанок і декоративних яєць із різних регіонів України та країн світу.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено