Івано-Франківськ

У Городенці в церкві Московського патріархату провели перше Богослужіння (ФОТО)

У Городенці у житловому будинку віряни православної церкви Московського патріархату облаштували Свято-Іллінський храм.

 У Городенці першу службу в так званому "домовому" храмі віряни Свято-Іллінської парафії провели 19 грудня.

У Городенці тепер буде Українська православна церква Московського патріархату. Про це повідомили на сайті Івано-Франківської єпархії УПЦ, пише ПІК.

 Свято-Іллінська парафія міста Городенки 19 грудня відзначила день пам’яті святителя Миколая Чудотворця першим  богослужінням в домовому храмі.

 У Городенці першу службу в так званому "домовому" храмі віряни Свято-Іллінської парафії провели 19 грудня.

“З благословіння Високопреосвященнішого Серафима, архієпископа Івано-Франківського і Коломийського, та трудами небайдужих вірян були проведені роботи по облаштуванню приміщення під домовий храм і звершена перша за декілька десятиліть Божественна Літургія”, – йдеться у повідомленні.

 Парафіяни, які трудилися та надавали допомогу в облаштуванні храму були відзначені церковними нагородами.

 У Городенці першу службу в так званому "домовому" храмі віряни Свято-Іллінської парафії провели 19 грудня.

До слова, діяльність домового храму сподобалася не всім. Деякі мешканці Городенки обурилися у фейсбук-групі “Типова Городенка”. На їхню думку, в українському місті недоцільна церква, духовний центр якої знаходиться у Росії. Та були й ті, хто не бачить нічого поганого у церкві цієї приналежності.

“Шановні земляки-городенківчани,невже правда, що в нас в Городенці розпочав свою діяльність московський патріархат?Чула, що по вулиці Володимира Великого, вони викупили хату і будуть будувати церкву. Навіть уже службу проводили у тій хаті. Але якщо це правда, то чому усі мовчать?”, – написала Галина Павлюк.

Немає опису.

Немає опису.

Журналісти ПІК звернулися за коментарем до Івано-Франківської єпархії УПЦ, але на місці не було керуючого єпархією архієпископа Серафима та секретаря єпархії, які можуть прокоментувати ситуацію. Також поки не мав часу висловити позицію влади голова Городенківської ОТГ Богдан Кобилянський. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено