Івано-Франківськ

Що обіцяють українцям прем’єр Денис Шмигаль та його міністри на 2021 рік

Кажуть, зокрема, що побудують та оновлять в Україні 7 тисяч км доріг.

125102 1 large scaled

Денис Шмигаль взяв на себе багато зобов’язань. «Слово і діло» проаналізувало обіцянки обіцянки глави уряду та урядовів, пише ПІК.

Обіцянки прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що в 2021 році лікарні, нарешті, будуть забезпечені усім необхідним – киснем, ліками, засобами індивідуального захисту. Ще один намір, пов’язаний із пандемією – збільшити кількість ПЛР-тестів на коронавірус до 100 тисяч на добу.

Кабмін має намір твердо рухатися шляхом цифровізації: Денис Шмигаль заявив, що вже в 2021 році ліквідують усі паперові довідки в питаннях взаємин з державою, а вся державна бюрократія буде в електронному вигляді.

У першому кварталі наступного року прем’єр пообіцяв представити стратегію економічного розвитку України до 2030 року. Також у планах на рік – впроваджувати нові програми стимулювання економіки.

«У наступному році ми продовжимо програми (підтримки бізнесу – ред.), які зараз існують, і будемо додавати нові. Ми зараз активно працюємо з Міністерством економіки, Національним банком, Міністерством фінансів над розробленням нових програм стимулювання економіки і кредитуванням. Це подальше здешевлення іпотеки: 10% – це не межа, ми хочемо іпотеку ще дешевше».

Що стосується «Великого будівництва»: Шмигаль зобов’язався, що в наступному році побудують та оновлять 7 тисяч км доріг, закінчать будівництво шляхопроводу в Херсоні, а також побудують і відремонтують майже 300 навчальних закладів.

Крім того, прем’єр заявив, що в 2021 році «Укрпошта» матиме 2 тисячі пересувних відділень по всій Україні.

Які обіцянки повинні виконати міністри

У міністра внутрішніх справ Арсена Авакова одне зобов’язання на 2021-й: відкрити в Україні 28 Центрів безпеки громадян. У центрі буде пожежно-рятувальна служба, поліцейський офіцер громади, швидка допомога і новація – піротехнічна служба ДСНС.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пообіцяв наступного року підвищити зарплату середнього медичного персоналу до 15-16 тисяч гривень, а лікарів – до 20-22 тисяч. Також в 2021 році, за словами міністра, буде відновлено державне замовлення на підготовку епідеміологів:

 «За останні 4-5 років вирішили, що вони нам (епідеміологи, бактеріологи, вірусологи) взагалі не потрібні, і медико-профілактичні факультети, які були в наших університетах, просто були знищені і закриті. Відновлення державного замовлення, відновлення підготовки фахівців і їхнє навчання на медико-профілактичних факультетах – це ми вже плануємо запустити від наступного року».

Також Степанов хоче впровадити електронний рецепт на ліки, зокрема на ті, які містять наркотичні речовини. До 2022-го буде відкрито нове відділення лікарні «Охматдит».

«У наступному році ми продовжимо реконструкцію та закупівлю обладнання, щоб відкрити наступне відділення. Крім блоку хіміотерапії буде центр екстреної медичної допомоги, повний спектр хірургічних відділень. Плануємо повністю закінчити до кінця 2021 року», – повідомив міністр.

Денис Малюська, міністр юстиції України

Він запевнив, що у 2021 році розпочнуть роботу електронні сервіси та налаштування для нотаріусів.

«Слово і діло» підбило підсумки 2020 року для уряду Дениса Шмигаля. Аналітики видання з’ясували, що найбільше обіцянок зміг виконати міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, а Олег Уруський і Андрій Таран не виконали жодного зобов’язання. 

Читайте також:

COVID-19 на Івано-Франківщині: за добу одужали 1009

29 грудня – яке сьогодні свято та чого не можна робити

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено