Івано-Франківськ

На Верховинщині школярі створили екскурсію “Стежками Гуцульського дитинства”

Головна мета екскурсії - популяризування Гуцульщини серед дітей і дорослих.

На Верховинщині у селі Криворівня діти розробили екскурсію з танцями і колядками. Про це повідомив керівник ГО “Гуцулики” Руслан Бойчук, пише Укрінформ.

“Стежками Гуцульського дитинства” – це нова екскурсія, яку проводять діти Криворівнянської школи. Вони самі написали проєкт і це, справді, новий туристичний продукт на Верховинщині. За грантові кошти діти пройшли відповідні тренінги і вже здійснили кілька екскурсій для місцевих”, -розповідає пан Руслан.

Дорослі в цих екскурсіях більше беруть пасивну участь. Екскурсії здебільшого для дітей.

“Бо тут діти показують майстер-класи для своїх однолітків, розповідають про Криворівню, про своє життя, традиції в горах. Основна локація – музей “Хата-гражда” у Криворівні, де відбуваються заплановані майстер-класи. Йдеться про виготовлення згарди, гру на дримбі. Також ,тут будуть і танці, і колядки для гостей. Це – в зимовий період”, – додав Руслан Бойчук.

На Верховинщині у селі Криворівня діти розробили екскурсію з танцями і колядками.

У літній сезон заплановано вихід на полонину Ігрець, там теж є хата-гражда, і в ній відбуватиметься головна частина екскурсійної програми для популяризації Гуцульщини.

У новому туристичному проєкті беруть участь вісім школярів. У кожного з них – свої обов’язки. Екскурсію діти проводять у гуцульському строї і знають, як і чим зацікавити своїх гостей.

Для місцевих дітей ця екскурсія безкоштовна, для гостей – досить помірні ціни. З програмою екскурсії можна ознайомитися на сайті “Верховина”. Тут же її можна й замовити.

До слова, полонина Ігрець розташована на висоті 1300 м над рівнем моря, звідки відкривається краєвид Чорногірського хребта і можна побачити усі вершини Карпат. Власники полонини тримають тут близько півсотні овець і десяток корів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено