Івано-Франківськ

У Вигоді на Прикарпатті активісти змайстрували неповторні іграшки для головної ялинки ОТГ (ФОТО)

Зробили 11 видів прикрас по 10-15 штук: це великі, приблизно пів метрові іграшки з будівельних матеріалів, гілок ліщини, подарункового паперу.

FB IMG 1609259636009 scaled

У Вигоді місцеві активісти власноруч зробили прикраси для головної новорічної ялинки об’єднаної територіальної громади, повідомляє ПІК.

FB IMG 1609259628858 scaled

Ідея належить дизайнеру, засновнику мануфактури “Карпатський колорит” Володимиру Штогрину, а виконавцями стали активісти громадського простору “Вулик” та небайдужі вигодяни.

  • Про задум та робочий процес для читачів ПІК розповіли Володимир та одна із засновниць “Вулика” Софія Футерко.

“Ідея виникла давно. Попередні ялинки мали гарне освітлення ввечері, але вдень бажали кращого. Тож залучили разом з громадським простором молодь та почали працювати над іграшками. Знадобилося те, що я дизайнер, а в мануфактурі проводимо майстер-класи із сіно- та лозоплетіння”, – розповів Володимир.

Спершу автор ідеї спроектував дизайн новорічного дерева. Він сподобався активістам й робота закипіла. До створення прикрас долучилися близько 30 людей різного віку. Хтось після роботи йшов майструвати прикраси з дітьми, дехто допоміг фінансово. Збиралися небайдужі 2-3 рази на тиждень впродовж місяця.

FB IMG 1609259559747

FB IMG 1609259566856

“Люди приходили робити прикраси втомленими після роботи. Та створення іграшок було для нас своєрідним антистресом, на занятті ми разом релаксували. Спільна громадська робота нас об’єднала та забезпечила гарний настрій мешканцям”, – поділилась Софія.

Вигодяни зробили 11 видів прикрас по 10-15 штук. Це великі, приблизно пів метрові іграшки з будівельних матеріалів, гілок ліщини, подарункового паперу тощо. Наприклад, американські льодяники зробили із розрізаних труб та блискучого паперу. Сніжинка – з упаковки утеплювача. А іграшки-пряники зробили максимально схожими на їстівні пряники: дорослі їх вирізали, а діти розмальовували.

FB IMG 1609259720757 scaled

 

Під час роботи використали 10 банок фарби. Ялинку прикрашають об’ємні кольорові кульки, віночки, подарункові коробки, фігури у вигляді будиночка, пряника, пташки, зірки та бантики. У темну пору на дереві сяють також гірлянди.

До слова, матеріали для іграшок активісти купили за власні кошти та спонсорів. Зроблені прикраси обійшлися громаді дешевше, ніж довелося б платити за готові.

Щойно комунальники прикрасили виробами ялинку, посипалися схвальні відгуки.

FB IMG 1609259619974 scaled

“Перший коментар почули зранку від бабусь. Казали, ялинка яскрава й такої у нас ще не було. Це правда, бо прикраси великі та помітні вдень. У соцмережах люди теж лайкають та залишають схвальні відгуки під тематичними фотографіями”, – зауважила активістка.

“Результат вразив всіх. Думаю, в області ще не було такої незвичної та цікавої ялинки. Ми об’єдналися та зробили корисну справу для всіх. Це особливо цінно під час карантину”, – додав Володимир.

Так спільні зусилля вигодян дарують перехожим новорічний настрій.

Фото Софії Футерко.

Читайте також:

Прикарпаття: топ-10 ялинок 2021 року (ФОТО)

У Франківську незаконно продавали ялинки (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено