Івано-Франківськ

У Калуші учні початкових класів харчуватимуться безкоштовно

За ним, категорії дітей, який забезпечуватимуть безкоштовними сніданками коштом міського бюджету не змінюється.

31 грудня виконавчий комітет Калуської міської ради прийняв рішення «Про безкоштовне харчування окремих категорій учнів закладів загальної середньої освіти Калуської міської територіальної громади в ІІ семестрі 2020-2021 навчального року».

Про це повідомляє Калуське видання Вікна, пише ПІК.

За ним, категорії дітей, який забезпечуватимуть безкоштовними сніданками коштом міського бюджету не змінюється. Крім того, зростає вартість харчування для школярів молодших класів.

Так, виконком встановив на другий семестр поточного навчального року (з 11 січня  по 4 червня, загалом на 96 навчальних днів) вартість  безкоштовних сніданків для 3 758 учнів 1-4-х класів закладів загальної середньої освіти Калуської міської  територіальної громади у розмірі 14 гривень на день.

Це становить понад 5 млн гривень  на семестр.  Нагадаємо, у першому семестрі поточного навчального року вартість безкоштовних сніданків для учнів молодшої школи становила 12 гривень, а їхня загальна кількість була меншою (з нового року додаються заклади освіти на території ще дев’яти сіл Калуської громади) — 3 237 учнів.

Також за рішенням виконкому безкоштовними сніданками у другому семестрі поточного навчального року будуть забезпечені 79 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів 1-11-х класів з розрахунку 22 гривні на день — вартість проти попереднього семестру не змінилася. Усі інші категорії школярів будуть забезпечені безкоштовними сніданками з розрахунку 18 гривень на день — також на рівні попереднього семестру.

А саме:  513 дітей із малозабезпечених сімей, 23 дітей із сімей внутрішньо переселених громадян зі сходу України та АР Крим, 259 дітей із сімей, батьки яких мають статус учасника АТО/ООС та 11 дітей із особливими освітніми потребами, які навчаються у двох спеціальних класах  Калуської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4.

Потреба у коштах на забезпечення безкоштовного харчування дітей в закладах загальної середньої освіти громади становить понад 6,6 млн гривень на семестр. Для порівняння у другому семестрі попереднього навчального року вона становила близько 4,6 млн гривень, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, донедавна в Калуші обговорювали можливість запровадження обмежень у харчуванні учнів молодших класів, зокрема — співфінансування безкоштовних сніданків батьками.  Однак цю ідею поки не реалізовано.

Як повідомила начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян, зараз дітей у закладах загальної середньої освіти громади харчують чотири підприємці, на наступний семестр будуть оголошені тендери.

Зберегти безкоштовне харчування для учнів молодших класів як йшлося на засіданні виконкому, вирішили до кінця навчального року — питання запровадження обмежень виносили на бюджетну комісію міської ради і депутати таку ініціативу не підтримали.  Міський голова Андрій Найда зазначив: бюджет наступного року є бюджетом проїдання, а харчування забирає кошти з розвитку громади. Тому влада планує і надалі проводити консультації з депутатами з приводу запровадження обмежень.

Нагадаємо, нещодавно було проведено опитування батьків учнів 1-4-х класів закладів загальної середньої освіти Калуської громади та тему організації харчування, у якому взяли участь батьки майже 80% учнів. На запитання: чи погодилися б ви здійснювати доплату з метою покращення раціону харчування дитини, переважна більшість — 68% опитаних батьків — відповіли ствердно. Причому  53% респондентів відповіли, що готові платити за харчування дітей у співвідношенні 60 на 40 (60% — з міського бюджету), а 35% — готові співфінансувати в пропорції 50 на 50.

Приєднуйтесь до нас  уFacebookInstagram , Youtube та  Telegram
Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено