Івано-Франківськ

В Україні посилюють карантин у січні: що варто знати

З 8 до 25 січня в Україні посилять карантинні обмеження.

В Україні за рішенням Уряду, яке було прийняте 9 грудня 2020 року у січні стане жорсткіший карантин, але це не буде повний локдаун, зокрема транспорт працюватиме без змін. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України, повідомляє ПІК.

В Україні з 8 до 24 січня посилять карантин.

“Посилені заходи робляться для того, аби не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити, зокрема, і після новорічних свят. Тобто, посилені карантинні обмеження будуть вводитися для того, аби розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом свят”, — зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Посилити карантин вирішили саме у січні, за словами очільника МОЗ Максима Степанова через те, що саме у цей період зазвичай відбувається спалах грипу.

“Чому в січні? Тому що у нас в кінці січня – початку лютого починається сезонний спалах, зростання кількості хворих на грип. Це та хвороба, яка має такі ж ускладнення, як при коронавірусі, тобто пневмонії, інші дихальні ускладнення. Крім того, у нас ще є “природний український локдаун” з 1 по 7 січня щодо мобільності населення. В цей період часу у всіх природні канікули, дуже часто люди проводять час з сім’єю”, – сказав Максим Степанов.

Жорсткий карантин, який почне діяти вже з 8 січня 2021 року передбачатиме:

  • заборону роботи кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлень на винос)
  • кінотеатрів, театрів;
  • фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів;
  • торгово-розважальних центрів (дозволено торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією)
  • заборону торгівлі непродовольчими товарами;
  • заборону будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів;
  • будуть відправлені на канікули всі навчальні заклади, крім дитячих садків(школи розпочнуть працювати уже після 25 січня).

В Україні з 8 до 24 січня посилять карантин.

Карантин “помаранчевої зони”, який діятиме на території усієї Україні до 28 лютого включає в себе так звані “зимові канікули”, які посилять обмеження у січні.

Вчора, 4 січня ПІК повідомляла про те, що на час “січневого карантину” будуть діяти обмеження на продаж деяких повсякденних товарів у супермаркетах.

Сьогодні, 5 січня під час брифінгу міністр охорони здоров’я Степанов спростував дану інформацію.

“Ця інформація, яка вчора з’явилася у мережі, не є достовірною. Хотів би навести пункт постанови Кабінету Міністрів, яка регламентує карантин. Дозволено торгувати товарами в термін з 00 годин 8 січня до 00 годин 25 січня: це торгівля товарами, що належать до продуктів харчування, на торговельних площах, не менше 60% яких призначено для продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, – зазначив очільник МОЗ.

Щодо товарів побутової хімії, Степанов сказав, що це буде уточнено на засіданні Уряду.

До слова, у Івано-Франківську на час карантинних обмежень у січні транспорт та дошкільні заклади працюватимуть у звичному режимі, закладам ресторанного типу буде дозволено працювати лише на виніс, перукарні та салони краси прийматимуть клієнтів лише за попереднім записом, робота готелів буде дозволена включно із сніданками. Різдвяні заходи, зокрема коляда на Майзлях відбуватиметься в режимі онлайн. Про це під час онлайн-включення 4 січня повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено