Івано-Франківськ

Нові гроші: в обігу з’явилася пам’ятна монета “Агатангел Кримський”

Номінал нової грошової одиниці - 2 грн, тираж - 35 тис. штук.

foto novaja moneta 76 main

Національний банк України ввів 11 січня в обіг нову пам’ятну монету “Агатангел Кримський” номіналом 2 грн і тиражем 35 тис. штук, повідомляє прес-служба Нацбанку, пише ПІК.

“Монета присвячена українському історику, славісту, мовознавцю, сходознавцю, письменнику, перекладачеві, одному із засновників Української Академії наук і одному з перших академіків – Агафангелу Юхимовичу Кримському”, – йдеться у повідомленні.

Вільно володіючи майже 60 мовами, переважно східними, а також знаючи все діалектні особливості української мови, вчений зробив значний внесок в українське сходознавство і україністику.

На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, праворуч від якого написи: “Україна / 2 гривні / 2021” і композиція, що символізує діяльність ученого-сходознавця і джерело знань, – геометричний декор з розкритих книг, які складаються в багатопроменеву зірку.

Раніше повідомляли, що НБУ введе в обіг монету “175 років створення Кирило-Мефодіївського товариства”. Вона присвячена українській таємній організації, що виникла в Києві в кінці 1845 року. Це було одним з проявів підйому національного руху і активізації загальнослов’янської руху.

Читайте також:

Нові гроші: уже завтра в обіг ввійде пам’ятна монета номіналом 10 гривень

Ваш гороскоп на тиждень: 11 – 17 січня

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено