Івано-Франківськ

На Калущині продовжує просідати земля

У селі Кропивник земна поверхня просідає на новій ділянці.

Як повідомляла ПІК раніше, у Калуському районі ціле село може опинитися під землею. На межі знаходиться село Кропивник. А все через просідання грунту. У жовтні ми писали, що утворилося велике озеро і наразі понад 6 гектарів опинилися під водою.

Як повідомляє Управління цивільного захисту ОДА, наразі староста села повідомив про утворення на новій ділянці просідання земної поверхні, пише ПІК.

unnamed 7 1 1

14 січня року відбулось виїзне засідання робочої групи для напрацювання переліку першочергових дій спрямованих на вирішення екологічних проблем Калуського гірничопромислового району.

В ході проведеного огляду території встановили:

  • зона просідання знаходиться над гірничими виробками двох рудників «Ново-Голинь» та «Голинь» на землях сільськогосподарського призначення (які частково обробляються). В сумі висота виробленого простору, під окремими територіями становить близько 80 м.
  • відстань до найближчої житлової забудови становить близько 100 м.
  • просідання земної поверхні, внаслідок чого утворився «поріг» з перепадом близько 30 см., довжиною 250-300 м., що свідчить про активізацію процесів деформації гірничого масиву.

За результатами обговорення дано відповідні доручення щодо напрацювання плану заходів спрямованих на вирішення екологічних проблем с. Кропивник.

Чим небезпечне просідання землі?

Просідання земної поверхні – це повільний і небезпечний геологічний процес, який зазвичай відбувається через відкачування підземних вод. Просідання може назавжди знизити ємність водоносних горизонтів, пошкодити будівлі та інфраструктуру і збільшити ризик затоплення в районах.

Що стало причиною просідання землі у цьому селі?

Під шаром грунту – закинуті шахти з видобутку калійної солі. А це жахаючі своїми масштабами пустоти. Сумарна висота шахтних пустот могла бути до 100-120 метрів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено