Івано-Франківськ

Кабмін таки зменшив ціну на газ для населення

Встановлена ​​сьогодні ціна нижче на 1,5 грн за куб від тієї, яка була в 2018-2019 роках.

ціна на газ

Газ для населення буде дешевшим. Кабінет міністрів України на сьогоднішньому позачерговому засіданні ухвалив рішення про встановлення граничної ціни, повідомляє Цензор.НЕТ, пише ПІК.

За словами прем’єра Дениса Шмигаль, з наступного місяця ціна на газ для споживачів не зможе перевищувати 6,99 грн за куб. м. При цьому він також уточнив, що в середньому ціна на газ для побутових споживачів буде знижена на 30%, а для деяких – навіть на 40%.

“Підкреслю, що встановлена ​​урядом ціна нижче на 1,5 грн за куб від тієї, яка була в 2018-2019 роках. У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати . Встановлена ​​нами ціна (6,99 грн / куб) означає, що при такому ж споживанні середня платіжка буде приблизно на 500 грн менше. І складе приблизно 40% від мінімальної зарплати “, – уточнив прем’єр.

Відповідне рішення Кабміну діятиме тимчасово до кінця карантину або до завершення опалювального сезону.

Крім цього в ході засідання Кабміну Шмигаль уточнив, що споживачі, які підписали контракти на постачання газу за ціною, яка менше 6,99 грн за куб. м, будуть продовжувати платити за блакитне паливо за тією ж ціною.

Читайте також:

На Прикарпатті забезпечили проїзд дорогами державного значення

Ваш гороскоп на тиждень 18-24 січня

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено