Івано-Франківськ

Байден склав присягу як 46-й президент США

Інавгурація нового президента Сполучених Штатів відбулася сьогодні 20 січня, біля Капітолію у Вашингтоні.

Байден склав присягу на Конституції та сімейній Біблії під час скороченої церемонії. Це початок його президентства і кульмінація досягнень на вершину американської політики, пише Gazeta.ua

Байден склав присягу на Конституції та сімейній Біблії під час скороченої церемонії

Церемонію скоротили через карантинні заходи і посиленні заходи безпеки, введені після штурму Капітолію 6 січня. Поруч із Байденом була його сім’я.  Серед гостей екс-президент Барак Обама і його дружина Мішель, колишні президент і держсекретар Білл та Гілларі Клінтони, колишній глава Білого дому Джордж Буш і його дружина Лора.

Трамп всупереч традиції проігнорував інавгурацію наступника. Зате прибув його віце-президент Майк Пенс. Попереднього разу церемонію пропустив екс-президент Ендрю Джонсона понад півтора століття тому.

Інавгураційну промова 46-го президента тривала 30 хвилин. Він закликав до єдності Америки і висловив оптимізм, що американці зможуть подолати темний період, працюючи разом.

“Це день демократії, історії та надії, оновлення та рішучості. Америка була заново випробувана, і Америка прийняла виклик. Сьогодні святкуємо перемогу не кандидата, а справи демократії. Воля народу була почута, і воля народу була врахована. Ми знову дізналися, що демократія дорогоцінна, демократія тендітна. І в цю годину, друзі мої, демократія перемогла. Сьогодні, в цей січневий день, вся моя душа в тому, щоб об’єднати Америку, наш народ, нашу націю”, – сказав Байден.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено