Івано-Франківськ

У Коломиї створили підприємство, де працюють люди з інвалідністю (ФОТО)

Метою діяльності є допомога молодим людям з інвалідністю із соціалізацією та самореалізацією, захист їхніх прав та інтересів.

У Коломиї створили соціальне підприємство для людей з інвалідністю.

У Коломиї у 2019 році було вирішено заснувати соціальне підприємство, де могли б працювати молоді люди з інвалідністю — так було ініційовано створення майстерні з пошиття екосумок. Реалізацію задуму розпочали в березні 2020 року за підтримки Проекту ПРОМІС і Коломийської міської ради. Про це йдеться на сайті Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

“Спершу думали про виготовлення гончарних виробів, але зрозуміли, що в такому разі зможемо запропонувати дуже мало робочих місць. Роздумуючи над різними варіантами, врешті зупинилися на екосумках. До їх пошиття можуть бути задіяні люди як із фізичними, так і з інтелектуальними порушеннями”, – розповідає Ірина Юрах, керівниця проекту “Майстерня “ЕкоСумка” — розвиток та перспектива для осіб з інвалідністю”, співзасновниця ГО “Саме час”.

Павільйон майстерні  розміщений на території Коломийського товариства “Червоний хрест” за адресою: вулиця Петлюри, 24.

У майстерні до трудової діяльності залучили до 15 людей з інвалідністю віком 18–35 років. Охочих уже дібрали з огляду на їхню зацікавленість у трудовій діяльності та фізичні можливості.

У Коломиї створили соціальне підприємство для людей з інвалідністю.

Робочі процеси у майстерні організовано в п’яти зонах: дві комп’ютеризовані швейні машини, оверлок, ультразвукова машина та розкрійний стіл. Отже, одночасно до процесу виготовлення виробів можна залучити п’ятеро людей з інвалідністю.

Сумки шитимуть із домотканого лляного полотна і спанбонду — матеріали вже закупили в українських виробників. Важливим складником конкурентоздатності сумок є можливість наносити на них принти, тож для майстерні планують придбати спеціальний принтер для друку на тканині.

У Коломиї створили соціальне підприємство для людей з інвалідністю.

У Коломиї створили соціальне підприємство для людей з інвалідністю.

“Отримані від реалізації продукції кошти буде використано на оплату праці, поновлення запасів тканин та розвиток виробничої інфраструктури. Найвищий пріоритет нашої діяльності — відкриття молодим людям з інвалідністю можливостей для самореалізації. Їхня зайнятість буде не просто творчістю чи саморозвитком, а оплачуваною роботою”, – додала Ірина Юрах.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено