Івано-Франківськ

У вишах Франківська навчаються студенти з 53 країн світу

Міграційна служба Івано-Франківської області подала інформацію про те, скільки та на яких підставах на Прикарпатті проживають іноземці.

На изображении может находиться: 5 человек, люди стоят

За матеріалами відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС в області, Міграційна служба сформувала своєрідний міграційний паспорт, в якому точно показано хто з іноземців (легально) зараз перебуває на території нашої області:

– на території Івано-Франківської області постійно проживають понад 5700 громадян іноземних країн, пише ПІК.

“З огляду на історичне минуле України, левову частку іноземців з постійним місцем проживання в Україні (в тому числі на Івано-Франківщині) становлять громадяни РФ – 4366. До «п’ятірки» країн, чиї громадяни оформили посвідки на постійне проживання на території Прикарпаття, входять Молдова (269 громадян), Білорусь (170 громадян), Італія (62 громадян), а також Туреччина -40 громадян”, – йдеться в повідомленні.

– крім того, у нашій області тимчасово проживають (станом на 1 січня 2021 року) 2428 іноземців, у тому числі:

1694 студенти з 53 країн світу, які навчаються у вишах Івано-Франківська (найбільша кількість – в Івано-Франківському національному медичному університеті).

Половину іноземної студентської братії становлять громадяни Індії (817), чисельними є студентські громади з Нігерії (150 громадян), Польщі (119 громадян), Гани (64), Йорданії (50).

Трохи екзотики: саме в Івано-Франківську зараз здобувають вищу освіту 20 громадян Мальдівської Республіки;

– 459 осіб-іноземців, які прибули в Україну з метою возз’єднання сім’ї з особами, які є громадянами України, чи уклали шлюб з громадянами України;

– 225 іноземних громадян, які прибули в Україну з метою працевлаштування і мають відповідний дозвіл на працю.

Відповідно до положень Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» продовжено строк перебування в Україні 135 іноземцям.

Упродовж 2020 року міграційною службою області скасовано 38 посвідок на тимчасове чи постійне проживання в Україні.

Також читайте:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено