Івано-Франківськ

В Україні стартував екосвідомий мистецький проєкт “Rusalka XXI” (ФОТО)

За підтримки Українського культурного фонду стартував проєкт, який поєднує театр, екологію та соціологію.

В Україні Rusalka XXI – це екоперформанс  з соціологічною складовою, постановкою якого займаються молоді режисерка Анастасія Вервейко і сценографка Марія Крутоголова, пише ПІК.

avatar bw 2

Нинішній перформанс мисткині задумали ще рік тому, але лише зараз проєкт отримав фінансову підтримку Українського культурного фонду в програмі «Культура+».

В основі перформансу рефлексія на всім відомий твір Г.К. Андерсена, який захоплював нас з дитинства. Утім, дівчат цікавить: як він змінився сьогодні? Адже наші часи диктують нову трансформацію образу Русалки. Нині ми не просто спостерігаємо за людиною, яка висмоктує усі ресурси землі, а подеколи ми самі є цією людиною.
Людиною, потреби якої неможливо задовільнити.

Plastic food post insta 2

Важливою складовою перформансу є те, що грати його будуть у приміщенні станції сортування та переробки сміття “Київміськвторресурси” (м. Київ, вул. Є. Маланюка, 112). Це основна станція в Києві, яка займається переробкою твердих промислових та побутових відходів вторинної сировини, включно зі скляними,
дерев’яними, полімерними (поліетиленова плівка і упаковка).

foto zavodu

Ще одним відкриттям для відвідувачів станції стане Музей вторсировини або Музей непотрібних речей – саме так сьогодні називають це незвичне місце. Тут можна побачити дореволюційні патефони, старовинні самовари з чоботом, верстат для переробки коноплі та багато іншого. Деяким експонатам експерти дають більше 200 років.

muzej insta 2

Нещодавно було проведено кастинг акторів та повністю укомплектовано творчу команду.  Роль Русалки виконає
Анастасія Зюркалова, відома виконавиця дівчинки з Прип’яті у фільмі «Аврора» режисерки Оксани Байрак. Роль Принца виконає актор Театру на Липках Ігор Іванов. До проєкту також долучається композиторка Яна
Шлябанська та хореографка Світлана Олексюк.

IMG 4323 scaled

Також творці перформансу запускають акцію збору пляшок. Пляшки збиратимуться щонеділі (з 31 січня по 7 березня), а всі учасники команди самі прийматимуть їх на станції сортування сміття, долучаючись у якості
волонтерів до діяльності станції. Пізніше у перформансі вони планують використовувати пляшки для декорацій світу Русалки ХХІ.

sortuvannya smittya kartynka

map lb kvmskvtrrsrs copy

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено