Івано-Франківськ

На Прикарпатті заяви на призначення субсидій тепер приймають в територіальних громадах

До 1 січня цими питаннями займалися структурні підрозділи соціального захисту у містах та районах.

foto scaled

На Прикарпатті, як і в усій Україні, змінився порядок приймання заяв на всі види державної допомоги, повідомили сьогодні, 22 січня, під час онлайн-брифінгу в Івано-Франківській ОДА, пише ПІК.

“З 1 січня заяви на призначення всіх видів державної допомоги, в тому числі субсидій на послуги ЖКГ, приймають територіальні громади, або їх відповідальні особи, або ЦНАП на місцях. Де людина живе, туди вона приходить і за місцем проживання – в територіальній громаді чи до старостинському округі, подає заяву”, – сказав заступник директора департаменту соціальної політики ОДА Степан Микицей.

Він також зазначив, що прийняті в громадах заяви уповноважені працівники двічі на тиждень передають у відповідні підрозділи соцдопомоги для призначення субсидій. А з 1 березня для більш оперативної комунікації будуть формуватися електронні справи.

Степан Микицей зазначив, що станом на 1 січня 2021 року субсидії отримували 103 тисячі домогосподарств області. Витрати державного бюджету на цю допомогу прикарпатцям склали майже мільярд гривень.

Читайте також:

На Прикарпатті одразу в двох населених пунктах люди перекрили автошляхи (ФОТО)

Головний епідеміолог Прикарпаття розповів, у яких районах найгірша ситуація із COVID-19 (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено