Івано-Франківськ

Коли впровадять штрафи за відмову спілкуватися українською. Відповідає мовний омбудсман

Накладати штрафи на представників сфери обслуговування за відмову спілкуватися з клієнтами українською мовою будуть з 16 липня 2022 року.

Коли впровадять штрафи за відмову спілкуватися українською. Відповідає мовний омбудсман

За даними уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня, за порушення мовного законодавства у сфері обслуговування передбачено штраф від 5 100 гривень до 6 800 гривень. При цьому Кремінь зауважив, що це стосується злісних порушників, стосовно яких Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови отримує постійні скарги.

Про це він сказав в інтерв’ю “Радіо Свобода”, повідомляє Суспільне, пише ПІК.

“І таких скарг достатньо дві для того, щоб ми розпочали провадження, щоб підготували протокол і накладали штраф”, – уточнив Кремінь.

Він нагадав, що штрафи можуть бути оскаржені в судовому порядку, проте для подібних претензій мають бути наведені докази.

“Я не думаю, що сьогодні якийсь із супермаркетів хоче “прославитися” на всю країну, що для них закон – не закон і країна – не країна. Таких у нас немає, і навряд чи вони з’являться. Тому жодні з провокацій, що переслідування, мовні інспектори, таємні покупці й так далі – у нас таких в штаті немає”, – запевнив мовний омбудсман.

Також читайте:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено