Івано-Франківськ

“Принцеса+принцеса”: в Україні для бібліотек закупили комікс про стосунки ЛГБТ-пари

Книга спрямована "на подолання стереотипних уявлень про взаємозв'язок людей".

index 2 scaled

Мінкульт і “Український інститут книги”  придбали 1240 книжок “Принцеса + принцеса: довго і щасливо.

Про це повідомляє з посиланням на відповіді на запити Мінкульту та Українського інституту книги, які надійшли громадській організації “Громадянський рух “Всі разом!”, передає ПІК. 

Комікс розповідає про стосунки ЛГБТ-пари, які закінчуються весіллям двох дівчаток. Книга спрямована “на подолання стереотипних уявлень про взаємозв’язк людей”. Активісти ж вважають, що ця книга – агресивна пропаганда девіантної поведінки.

Видавництво “Рідна мова” наводить декілька своїх фактів щодо книги:

  • комікс «Принцеса + Принцеса: Довго і щасливо» було закуплено УІК для бібліотек за рішенням ради незалежних експертів у 2019 році в кількості 1240 штук. Цей комікс — одна із шести позицій, які було закуплено у видавництва у 2019 році.
  • ціна одного коміксу в цій закупівлі становила 100 гривень, а не 509 або будь-яку іншу суму, як зазначають деякі джерела інформації. Перший наклад становив 1500 примірників. Зараз у продажу другий наклад (1000 примірників).
  •  комікс «Принцеса + Принцеса: Довго і щасливо» — пропагандистський твір. У жодному нашому коміксі немає закликів діяти тим чи іншим чином. Цей комікс — про важливість власного вибору, про усвідомлення того, що люди різні та про терпимість до цього. Але щоби зрозуміти сенси або зробити будь-які висновки, треба прочитати комікс.
  • комікс дуже обережно торкається тем романтичних стосунків і терпимості різних моделей гендерної поведінки. Жодних відвертих сцен там немає й бути не може.
  • вікова категорія, на яку розраховано комікс — 10–12 років.
  • психологи стверджують, що гомосексуальність не виникає лише через те, що відбувається навколо дитини, що вона читає або бачить.

1 13

Відповіді надійшли від Міністерства культури та інформаційної політики. У листі за підписом державного секретаря Яреми Дуля визнається, що книжковий твір «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» дійсно був придбаний за державний кошт та поширений серед дитячих та шкільних бібліотек по всій Україні.

Окремо рух «Всі разом!» отримав пакет документів по зазначеному питанню від Українського інституту книги. Серед додатків в наявності є Протокол з рішенням про проведення процедури закупівлі книжної продукції для поповнення бібліотечних фондів за рахунок коштів державного бюджету. У Протоколі зазначено, що перелік книжкової продукції був затверджений Розпорядженням Кабінету Міністрів №598-р від 5 липня 2019 року, тобто за часів прем’єрства Володимира Гройсмана.

255

520 1

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено